Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ter Stegen podstúpi operáciu, kapitán Barcelony môže prísť o celú sezónu

Ter Stegen bude Barcelone chýbať dlhšie obdobie.
Ter Stegen bude Barcelone chýbať dlhšie obdobie. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Revierfoto
Marc-André ter Stegen (32) podstúpi operáciu roztrhnutej kolennej šľachy. V pondelok to uviedol katalánsky klub. Kapitán Barcelony môže byť mimo hry až do konca sezóny.

Nemeckého reprezentanta odniesli z trávnika na nosidlách po tom, čo nepríjemne padol počas nedeľňajšieho víťazstva svojho tímu nad Villarrealom 5:1. "Má kompletne roztrhnutú šľachu v pravom kolene. V pondelok popoludní sa podrobí chirurgickému zákroku a po jeho ukončení budú zverejnené nové informácie.“ uviedla Barcelona vo svojom vyhlásení.

Ter Stegen, ktorý bol kritizovaný po chybe pri štvrtkovej prehre Barcelony v Lige majstrov na pôde Monaka (2:1), musel na Estadio de la Ceramica vo Villarreale predčasne opustiť hraciu plochu ešte pred polčasovou prestávkou. "Myslím si, že to bude obrovské zranenie, keďže si hneď ľahol na ihrisko... ,“ povedal krátko po stretnutí hlavný tréner Hansi Flick.

Jednotku medzi troma žrďami nahradil Iňaki Peňa, ktorý je zraneného kolegu pripravený zastúpiť. Katalánci však stále môžu priniesť na brankársky post posilu. "Neviem, či sa mi páči riešiť to bezprostredne po zápase... Chcem len vidieť, ako je na tom Marc, je to náš kapitán a je pre nás veľmi dôležitý hráč. Prosím, pochopte, že o tom nechcem hovoriť," reagoval na túto tému kormidelník Barcelony.

Marc-André ter Stegen nastúpil v septembri na dva zápasy Ligy národov za Nemecko po tom, čo veterán Manuel Neuer z Bayernu Mníchov v auguste ukončil svoju reprezentačnú kariéru.