Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Toto je naša mentalita pod Flickom, hlási Raphinha hľadajúc svoju najlepšiu verziu

Dominantnosť je niečo, o čo sa bude Barcelona snažiť aj naďalej, prezradil Raphinha.
Dominantnosť je niečo, o čo sa bude Barcelona snažiť aj naďalej, prezradil Raphinha.Profimedia
Brazílsky krídelník Barcelony Raphinha (27) v sobotu po záverečnom hvizde vyhlásil, že začiatok sezóny so štyrmi víťazstvami za sebou je akýmsi vyhlásením pre fanúšikov i verejnosť, ktoré hráči potrebovali, aby dokázali svoju hodnotu.

Barcelona - Valladolid 7:0

Po tom, čo strelil prvý hetrik v kariére a pridal k nemu dve asistencie, aby nasmeroval Blaugranas k demolácii Realu Valladolid, sa Raphinha nechal počuť, že tento výsledok ukázal, akých hráčov má klub.

"Zápas ukázal, že nie je potrebné, aby niekto prišiel. Sme z toho nadšení," prezradil Brazílčan pre Movistar Plus.

"Sme vo veľmi dobrej forme. Tím tvrdo pracuje. Výsledok odzrkadľuje našu prácu. Videli sme, že tréner stál pri postrannej čiare a žiadal viac gólov a to je presne naša mentalita. Túžime po úspechu a chceme streliť čo najviac zásahov. Keď sme dominantní ako teraz, najlepší spôsob, ako prejaviť rešpekt k súperovi, je neubrať nohu z plynu."

Dvadsaťsedemročný futbalista bol jedným z tých, ktorí čelili kritike počas posledného obdobia Barcy bez trofejí a intenzívne sa hovorilo, že ani on nemá v kádri isté miesto. Klub totiž stále čelí prehlbujúcim sa finančným problémom a zúfalo potreboval znížiť mzdové náklady, aby splnil finančné limity La Ligy.

Katalánci aj preto nechali odísť Ilkaya Gündoğana, Clementa Lengleta, Vitora Roqueho či niekoľko ďalších hráčov z akadémie, pričom získali iba jednu akvizíciu. Stredopoliar Dani Olmo prišiel z RB Lipsko po úspešnom ťažení v drese Španielska na EURO 2024.

Raphinha dostal od nového manažéra Flicka kľúčovú úlohu, vďaka ktorej sa mu v úvodných štyroch stretoch Barcy darí ako všestrannej ofenzívnej zbrani.

"Neviem, či bol tento zápas môj najlepší, ale určite patrí medzi najlepšie. Budem sa snažiť hrať ešte lepšie. Som veľmi rád, že môžem pomôcť tímu. Cítim sa dobre. Vedel som, že táto sezóna bude pre mňa nesmierne dôležitá. Hľadám svoju najlepšiu verziu, aby som pomohol spoluhráčom a bol sebavedomejší," doplnil brazílsky krídelník.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Barcelona sa na reprezentačnú prestávku vydá ako líder tabuľky s ideálnym ziskom 12 bodov zo štyroch duelov. Po pauze ju čaká mužstvo katalánske derby na pôde Girony.