Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Turecký otáznik pre otca so synom. Güler v základnej zostave? Carlo vraví nie, Davide áno

Güler čaká na svoje madridské výslnie.
Güler čaká na svoje madridské výslnie.Profimedia / Kredit: ČTK / imago sportfotodienst / Juan Perez / PRESSINPHOTO
Po reprezentačnej prestávke Real Madrid rozhodne nečaká prechádzka ružovou záhradou. Náročnosť obdobia neprinášajú iba mená kvalitných protivníkov, ale aj zranenia či skladba základnej zostavy. V tomto smere sa Carlo Ancelotti (65) a jeho syn Davide (35) nevedia zhodnúť na pozícii Ardu Gülera (19) v hierarchii mužstva.

Tréner Realu so svojím asistentom doposiaľ nenašli dokonalý vzorec, ako v aktuálnej sezóne dostať zo svojich zverencov to najlepšie. Tím si herne zvyká na stratu Toniho Kroosa a príchod Kyliana Mbappého. Los Blancos vyskúšali množstvo kombinácií hráčov a pred ťažkými duelmi stále majú určité pochybnosti o zložení základnej jedenástky.

V sobotu 19. októbra sa aktuálny šampión španielskej najvyššej súťaže predstaví na pôde Celty Vigo, následne ho čaká krst ohňom - domáci súboj Ligy majstrov s Dortmundom, ligové El Clásico na Estadio Santiago Bernabéu, zápas La Ligy vo Valencii a európska bitka s milánskym AC.

Dátumy najbližších zápasov Realu Madrid.
Dátumy najbližších zápasov Realu Madrid.Flashscore

V tomto období môže byť variabilita základnej zostavy kľúčová a RadioMarca uvádza, že jedným z futbalistov, na ktorých poste sa trénerské duo otca so synom nevie dohodnúť, je Güler. Turecký talent už neraz ukázal, čo všetko na ihrisku dokáže, no v tomto ročníku mal aj viacero hluchých momentov.

Davide Ancelotti verí, že kreativita mladíka si zaslúži miesto v základe, napriek pochybnostiam o tom, kde presne by mal hrávať. Carlo zatiaľ v rodákovi z Altındagu nevidí člena úvodnej jedenástky. Ten ho chce o opaku presvedčiť aj na diaľku - v pondelkovom dueli Turecka v Lige národov strelil proti Islandu víťazný gól.

Tínedžer má ešte dostatok času na to, aby skúseného kouča svojimi výkonmi zlomil. Dôkazom toho, že to má v pláne, je aj to, že počas leta odmietol ponuky na hosťovanie. Problémom hlavného lodivoda možno nie je samotné zaradenie Gülera do základu, ale určenie hráča, ktorého by Turek mal nahradiť.