Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tvrdá rana pre Barcelonu. Araújo jej bude chýbať zrejme do konca roka, čaká ho operácia

Na podobnú radosť so spoluhráčmi si bude musieť, pravdepodobne, Araújo počkať minimálne do konca aktuálneho roka.
Na podobnú radosť so spoluhráčmi si bude musieť, pravdepodobne, Araújo počkať minimálne do konca aktuálneho roka.AFP
Uruguajský reprezentant Ronald Araújo (25) podstúpi operáciu stehenného svalu, ktorý si poranil na Copa América. Jeho tím triumfoval v nedeľnom dueli o tretie miesto nad Kanadou 4:3 po jedenástkovom rozstrele.

Jeden z pilierov defenzívy katalánskeho giganta, ktorý v minulej sezóne v drese Blaugranas odohral v La lige 25 duelov, v ktorých raz skóroval a pridal dve asistencie. Po návrate z turnaja v USA odcestuje na zákrok do Fínska.

"Ronald Araújo podstúpil niekoľko vyšetrení, ktoré ukázali zranenie pravého stehenného svalu. V najbližších dňoch sa podrobí chirurgickému zákroku u doktora Lasseho Lempainena a pod dohľadom lekárskeho personálu klubu vo fínskom Turku," uviedol vo vyhlásení samotný barcelonský klub. Dĺžku absencie neuviedol, no pri tomto type zranenia sa očakáva doba rekonvalescencie na úrovni štyroch mesiacov. 

Araújo sa zranil počas štvrťfinále s Brazíliou. Na trávniku vydržal 33 minút, opúšťal ho zdrvený, keďže tušil, že to nebude krátkodobého charakteru. Celkovo si na uplynulom turnaji Copa América zahral v štyroch dueloch. Gólovo sa nepresadil, spoluhráčom pripravil dva zásahy. Barcelona vstúpi do novej ligovej sezóny 17. augusta stretnutím vo Valencii.  

Ďalšia rana pre Barcelonu. Ako dlho bude Kataláncom chýbať zranený Araújo?