Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verdikty VAR boli správne, tvrdí Ancelotti. Almería cíti krivdu, svoje si povedal aj Xavi

"Los Blancos" sa zachránili v hodine dvanástej.
"Los Blancos" sa zachránili v hodine dvanástej.Profimedia
Futbalisti Girony a Realu Madrid zvládli svoje nedeľňajšie zápasy 21. kola španielskej La Ligy za tri body. Girona deklasovala Sevillu 5:1 a s jedným duelom naviac zostala na čele tabuľky o bod pred Realom, ktorý pár hodín predtým potreboval na zdolanie beznádejne poslednej Almeríe poriadnu dávku šťastia.

Real - Almería 3:2

Víťazný gól Carvajala padol až v deviatej minúte nadstaveného času, predtým v priebehu druhého polčasu až trikrát "podržal" Real systém VAR, ktorý rozhodol všetky sporné situácie v jeho prospech. Najskôr v 57. minúte po jeho intervencii premenil Bellingham pokutový kop a znížil na 1:2. V 61. minúte systém neuznal gól Almeríe a neskôr ešte zmenil pôvodný verdikt rozhodcu, ktorý neuznal "bielemu baletu" vyrovnávajúci zásah Viníciusa na 2:2.

Real dokázal po zbabranej prvej polovici zmazať dvojgólové manko proti tímu, ktorý na San Bernabeu šokujúco siahal na prvý triumf v sezóne. "Odohrali sme dobrý zápas, ale niekto sa rozhodol, že tu nemôžeme vyhrať," hneval sa obranca Marc Pubill.

Hostia, na ktorých lavičke sedel slovenský stredopoliar Martin Šviderský, cítili krivdu. V závere sa po opakovaných sťažnostiach porúčal do šatne ich tréner Gaizka Garitano. "Nestalo sa mi to v Madride prvýkrát. Rozhodcovia tu očividne majú iný meter. Čo na to celé hovorím? Nemám slov, aby som zhodnotil, čo sa tu dnes udialo," vravel kouč na tlačovej konferencii.

Jeho náprotivok Carlo Ancelotti sa snažil krotiť emócie. Podľa neho boli verdikty VAR správne. "Chápem, že sú hráči Almeríe sklamaní. Viedli 2:0 a cítili šancu na dobrý výsledok, ale myslím si, že všetky situácie vyhodnotil VAR správne," hovoril Talian a dodal:

"Čo sa týka nášho výkonu v prvom polčase, bolo to veľmi slabé. Bol som nahnevaný, vôbec sme nehrali to, čo sme si povedali na taktickej príprave." Jeho tím už v piatom zápase za sebou na domácej pôde inkasoval minimálne gól, dokázal však vyhrať už deviaty z desiatich duelov.

K udalostiam v Madride sa po víťaznom stretnutí s Betisom Sevilla (4:2) vyjadril aj tréner Barcelony Xavi Hernandéz: "Povedal som už dávnejšie, že bude ťažké vyhrať La Ligu. Dejú sa v nej veci, ktoré mi nedávajú zmysel. Všetci videli, čo sa stalo v zápase Realu s Almeríou."

Katalánci sa vďaka hetriku Ferrana Torresa a triumfu 4:2 nad Betisom vrátili na tretie miesto tabuľky, keď využil zaváhanie Bilbaa. Na Real strácajú sedem bodov.