Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vieme, čo hľadáme a čo chceme. Podľa Simeoneho sa rekordne nabitý káder Atlética ešte rozrastie

Simeone je spokojný s obnovou kádra.
Simeone je spokojný s obnovou kádra.AFP
Tréner Diego Simeone (54) verí, že Atlético Madrid bude v novej sezóne trápiť aj tie najlepšie celky v lige. S príchodom hviezd, akými sú Julián Álvarez (24) z Manchestru City a Alexander Sörloth (28) z Villarrealu plánujú Los Colchoneros výrazne prehovoriť do boja o titul. Tím argentínskeho lodivoda vraj na prestupovom trhu ešte nepovedal posledné slovo.

Temperamentný kouč mužstva vyhlásil: "Barcelona má veľmi dobrý tím, Madrid pokračuje v raste s fenomenálnymi hráčmi, rastú aj Real Sociedad, Villarreal a Bilbao, my sa však sústredíme na seba." 

Nadvládu dvoch španielskych gigantov sa bude snažiť ukončiť Atlético, ktoré je na prestupovom trhu veľmi aktívne a minimálne už vyhralo v sume utratenej za obmenu kádra. Len spomínaný Álvarez, ktorý prestúpil z kádra Citizens, stál madridský klub 95 miliónov eur s bonusmi.

Na druhej strane tím opustili útočníci Álvaro Morata a Memphis Depay. Dá sa predpokladať, že po boku Álvareza bude hrať Sörloth z Villarrealu. Rojiblancos získali aj obrancu Le Normanda z Realu Sociedad.

Špekuluje sa aj o dohode so stredopoliarom Chelsea Gallagherom, ktorý kraľoval štatistikám Premier League a prispel k 16 gólom. Stále sa rokuje aj o prestupe Javiho Guerru z Valencie. V konečnom zúčtovaní plánuje Atlético minúť približne 277 miliónov eur.

"Darí sa nám dobre, priviedli sme troch hráčov, zároveň ich sedem odišlo. Ešte musíme doplniť súpisku, nové posily sú však kľúčové - Sorloth v útoku, Robin do obrany, Julián bude prínosom pre celý tím," povedal lodivod o tvorbe mužstva pred začiatkom sezóny.

Na pondelkový zápas s Villarrealom si Simeone verí. Je presvedčený, že tím ukáže svoj pravý potenciál: "Makáme s nadšením, vieme, aké ťažké to proti Villarrealu bude. Musíme preniesť hru tam, kam chceme. Tam, kde im môžeme ublížiť a uvidíme, ako na tom náš tím bude. Prechádzame renováciou, máme nové tváre, ktoré snáď ukážu, čo v nich je."

Pokiaľ ide o ciele klubu, je tréner radšej opatrný. "Ešte sme neuzavreli káder, musíme sa sústrediť na pondelkový duel a uvidíme, ako sa tím rozrastie. Vieme, čo hľadáme a čo chceme. Pracujeme na tom, aby sme súpisku uzavreli. Real Madrid je favoritom a proti tímu, ktorý sa teraz zdá byť jedným z najlepších, budeme musieť zabojovať. Nebudeme sa ich báť a izolovať sa od nich,“ vyhlásil skúsený kormidelník.

O Joãovi Félixovi hovoril stroho, ale s uznaním: "Robí to, čo sa od neho očakáva. Pracuje veľmi dobre - tak, ako by mal každý hráč v tíme, je pripravený bojovať o titul." Jeho prestup do Chelsea by mal byť podľa Fabrizia Romana blízko.

Zmienil sa tiež o Álvarezovi a vyzdvihol jeho DNA: "Všetko prebehlo veľmi rýchlo, len nedávno dorazil a má za sebou už štyri tréningy. Zvyká si, hral Copu aj olympiádu, príliš voľna nemal. Je nadšený, vie, kam prichádza. Všetky vlastnosti, ktoré má, zodpovedajú DNA Atlética. Vybojoval si dôležité miesto a dúfam, že tím postavíme tak, aby mohol využiť svoj potenciál."

Napokon zhodnotil novú éru, do ktorej klub kráča: "Chceme sa ďalej zlepšovať, vieme, že každý rok je iný a nie vždy sa nové posily podaria. Potreby sa menia, my sa prispôsobujeme. Chceme privádzať hráčov, ktorí prinesú nové impulzy, zároveň chceme, aby si v klube hľadali svoje miesto mladí - pomôžeme im a oni potom nám," vysvetlil

Villarreal - Atlético Madrid (pondelok, 21:30)