Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vinícius chváli Mbappého štýl hry, musia sa zohrať. Ronaldo mu radil, ako získať Zlatú loptu

Vinícius je jedným z kandidátov na zisk Zlatej lopty.
Vinícius je jedným z kandidátov na zisk Zlatej lopty.Real Madrid
Brazílčan Vinícius Júnior (24) vstúpil do siedmej sezóny v drese Realu Madrid a ako jeden z hlavných ťahúňov tímu Carla Ancelottiho (65) chápe vysoké požiadavky jedného z najlepších klubov sveta. V rozhovore pre televíznu stanicu CNN prezradil, čo očakáva od sezóny, či chystá prestup do Saudi Pro League a ako hodnotí novú hviezdnu posilu Kyliana Mbappého (25).

Opora Realu Madrid má o ambíciách na aktuálnu sezónu s poriadne nabitým kádrom jasno. "Každý rok je naším cieľom vyhrať čo najviac titulov. Obzvlášť nás motivuje myšlienka na treble, ktorú nám však komplikuje domáci pohár, pretože sa hrá najmä počas januára. To je obdobie veľkého počtu zápasov, keď nastupujete proti veľmi silným tímom," povedal.

Prioritou pre Viníciusa je obhajoba titulu v Lige majstrov: "Je to pre nás na prvom mieste, je to najťažšia súťaž. Nasleduje La Liga a potom domáci pohár. Tlak je veľký, od Realu sa vždy očakávajú víťazstvá. Cieľom je vyhrať všetko, čo sme si predsavzali a nakoniec dosiahnuť na vytúžené treble."

Štatistiky Viníciusa.
Štatistiky Viníciusa.Flashscore

Asi najväčší rozruch v letnom prestupovom období spôsobil Kylian Mbappé a jeho dlho očakávaný prestup do Madridu. Po troch kolách španielskej ligy však Francúz stále čaká na prvý ligový gól. Jeho o rok mladší spoluhráč je optimistom:

"Náš tím je už dlho veľmi dobrý. Teraz s príchodom Mbappého všetci hovoria, že môžeme byť nezastaviteľní. Máme možno jeden z najlepších tímov budúceho desaťročia, zatiaľ však musíme poriadne trénovať a snažiť sa pochopiť jeden druhého. Ukázať na ihrisku, že vieme hrať."

Mbappého pozorne sleduje. "Páči sa mi jeho štýl hry a som naozaj nadšený z toho, čo môžeme spoločne dokázať. Prichádza do klubu, o ktorom vždy sníval a o ktorom sníva asi každý hráč. Ak Boh dá, Mbappé za nás strelí toľko gólov ako za predchádzajúci klub a za národný tím. Dúfajme, že ešte oveľa viac," uviedol.

Do Realu Vinícius prestúpil v lete roku 2018 z brazílskeho Flamenga, kontrakt má platný do júna 2027 s výstupnou klauzulou vo výške miliardy eur.

"Vždy chcem byť medzi najlepšími a každým dňom sa v Reale cítim silnejší. Vyhral som už síce dvakrát Ligu majstrov, moji spoluhráči ich však získali už šesť a každý deň nás motivujú, aby sme hrali za hranicou svojich možností," vysvetlil.

Bellingham, Mbappé, Vinícius a ďalšie hviezdy - Real je postrachom súperov. "S tímom, ktorý teraz máme, je možné všetko. Vyhrať dve Ligy majstrov počas troch rokov bolo veľmi ťažké, ale udržať sa na najvyššej úrovni je ďaleko náročnejšie. Chcem na tomto leveli zostať dlho a dokázať vyhrať toľko titulov ako Carvajal, Modrič, Nacho a Kroos," priznal.

O brazílskeho útočníka sa v lete zaujímali kluby zo Saudskej Arábie. Ich ponuku však hneď neodmietol, to rozprúdilo na Estadio Santiago Bernabéu mierne obavy. V klube vraj chce zostať:

"Hrať za Real bol vždy môj sen, preto si vážim každú chvíľu v drese, akoby bola posledná. Mám len 24 rokov a chcem s týmto skvelým klubom tvoriť históriu, nie každý má príležitosť hrať po boku tých najlepších a byť súčasťou toľkých úspechov. To je niečo, o čom môže každý futbalista snívať."

Spolu s Rodrim a spoluhráčom Bellinghamom je jedným z favoritov na zisk Zlatej lopty. "Nedávno som trénoval v dome Cristiana Ronalda na Ibize a povedal mi, že aby som bol k Zlatej lopte bližšie, mám tam ešte pár dní trénovať. Získať rovnaké ocenenie ako hráči, ktorí dokázali neuveriteľné veci, to by pre mňa bolo niečo nepredstaviteľné," zasníval sa.

Real Madrid - Real Betis (nedeľa, 21:30)