Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazi a porazení: Mbappé rozjasal Bernabéu, Old Trafford sa na ten Haga tvári kyslo

Mbappé prvýkrát skóroval doma za Real Madrid.
Mbappé prvýkrát skóroval doma za Real Madrid.THOMAS COEX / AFP
Hlavné svetové futbalové súťaže majú pred sebou prvú reprezentačnú prestávku, ešte než sa však hráči rozpŕchli do rodných krajín, fanúšikom na klubovej úrovni znovu priniesli dávku eufórie i sklamania. V novej rubrike Flashscore Správ si pravidelne posvietime na víťazov a porazených víkendu - tu sú hlavné momenty toho uplynulého.

Víťazi: Mbappé a jeho trefa

Na novú hviezdu Realu Madrid pomaly začala doliehať ťarcha okamihu. Hoci sa Kylian Mbappé síce zapísal medzi strelcov hneď pri svojom debute v európskom Superpohári, v lige vyšiel v prvých troch kolách gólovo naprázdno. Cez víkend ale Francúz "prekliatie" prelomil a rozjasal Estadio Santiago Bernabéu.

Pri svojom prvom zásahu Mbappé ťažil zo servisu Federica Valverdeho - sám pred brankárom potom nezaváhal a s pokojom skóroval. O osem minút neskôr sa nová hviezda Los Blancos radovala druhýkrát, tentoraz po úspešnom pokutovom kope. To upevnilo vzťahy medzi ním a Viníciusom Júniorom, ktorý vymenil zahrávanie penalty za následné objatie s úspešným strelcom.

Pred záverečným hvizdom tréner Carlo Ancelotti vystriedal Francúza a tribúny mu tlieskali v stoji. Real si došiel po tri body proti Betisu (2:0) a doma opäť zabral - ideálna situácia pred reprezentačnou prestávkou. Medzi víťazmi by sme Mbappého mali vídať častejšie.

Porazení: Fanúšikovia Feyenoordu a Ajaxu

Vzhľadom na plánovaný štrajk polície, ktorý sa mal konať počas uplynulého víkendu počas niektorých zápasov Eredivisie, sa starosta Rotterdamu rozhodol odložiť Klassieker na 30. októbra. To znamená, že sa najväčší zápas sezóny v Holandsku bude hrať v stredu večer, čo je krajne neobvyklé.

Fanúšikovia oboch tímov si tak budú musieť na duel, ktorý by mohol byť rozhodujúci v boji o titul, počkať. Ak sa teda nestane niečo podobné ako v minulej sezóne, keď amsterdamský celok skončil 28 bodov za majstrovským PSV Eindhoven.

Víťaz: Ženy z Porta

To, že je ženský futbal na vzostupe, nie je realitou iba v Španielsku. Príkladom môže byť Portugalsko, kde sa na Estádio Do Drãgao zišlo 30 tisíc fanúšikov, aby sledovali prezentáciu novovytvoreného tímu. Bude sa na to dlho spomínať. Hráčky Porta sa svojim priaznivcom odvďačili drvivou výhrou nad União de Leiria 9:0.

Porazený: Slovan Bratislava

Senzačne sa prebojovali do Ligy majstrov, hneď po oslavách však prišla "majstrovská opica" - klub zo slovenského hlavného mesta prežil historický úspech a čoskoro sa dočkal hanebnej porážky.

Na výhru 3:2 nad dánskym Midtjyllandom, ktorá Slovanu vyniesla súboje proti Manchestru City, AC Miláno či Atléticu Madrid, sa na chvíľu zabudlo. Niet divu. Úradujúci majstri Niké ligy schytali doma debakel 0:5 od Žiliny.

"Možno je dobre, že facka prišla teraz. Po reprezentačnej pauze to všetko v kabíne preberieme. Ale opäť sa ukázalo, akí sme v Slovane špecialisti na to, že keď urobíme najväčší úspech, tak potom príde najväčší neúspech," povedal kapitán mužstva Vladimír Weiss mladší.

Víťaz: Lassana Diabaté

Fanúšikovia Bordeaux nemajú príliš dôvodov na úsmevy, pretože ich tím, stálica francúzskeho futbalu, je v zúfalej finančnej situácii a už ani nehrá profesionálny futbal. Klub, ktorý sa usiluje o postup späť medzi elitu, dusia dlhy.

Prvý zápas v National 2, štvrtej najvyššej súťaži, však priniesol chvíľu eufórie, keď brankár Lassana Diabaté strelil v 103. minúte vyrovnávajúci gól proti Stade Poitevin (1:1). Stačilo to síce len na bod, ale určite to bola morálna vzpruha pre klub, ktorému radosť ako taká chýbala.

Porazený: Erik ten Hag

Holandský tréner síce nedávno predĺžil zmluvu s Manchestrom United až do roku 2026, tých najvernejších z Old Traffordu však o svojich kvalitách stále nepresvedčil. Naposledy dali fanúšikovia nespokojnosť výrazne poznať po nedeľnej domácej prehre 0:3 s Liverpoolom.

Hag však na pozápasovej tlačovej konferencii neváhal obrátiť kartu. "Po City sme vyhrali najviac trofejí," hlásil tréner.

United nie sú pod jeho vedením ani zďaleka presvedčiví a pokiaľ chcú byť v Premier League konkurencieschopní tým najlepším, musia sa zlepšiť. Zábleskom v aktuálnom ročníku slávnej súťaže je iba chudobné úvodné víťazstvo 1:0 nad Fulhamom, na ktoré však Red Devils následnými dvoma porážkami rozhodne nenadviazali.