Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazstvo je dôležitejšie než dobrá hra. Ancelotti reaguje na kritiku výkonov Realu

Ancelotti sa sústredí na víťazstvá.
Ancelotti sa sústredí na víťazstvá.Juan Medina
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (65) odmietol kritiku neatraktívneho štýlu svojho tímu a vyhlásil, že víťazstvo je dôležitejšie ako dobrá hra.

Ancelotti sa v tejto sezóne s piatimi víťazstvami v siedmich zápasoch a sériou neporaziteľnosti sústredí na hľadanie spôsobov, ako triumfovať napriek tomu, že má niekoľko zranených hráčov a ďalší zatiaľ formu len hľadajú.

"Fanúšikovia Realu Madrid uprednostňujú víťazstvo pred dobrou hrou," povedal pred nedeľňajším súbojom La Ligy proti Espanyolu.

"V ideálnom prípade chcete oboje, vyhrávať a zároveň vyznávať atraktívny štýl futbalu, ale naším hlavným cieľom je potešiť našich fanúšikov, ktorí sú veľmi nároční, takže sa budeme sústrediť na víťazstvá, pretože vieme, že naše mužstvo má ešte ďaleko od ideálnej formy. To je však na začiatku náročného kalendára normálne. Zlepšíme sa, keď sa ročník začne dostávať do dôležitých momentov. Momentálne sa nám darí dobre," prezradil.

Stredopoliari Jude Bellingham a Aurélien Tchouaméni sa vrátili po zranení pri vydretom domácom víťazstve 3:1 nad Stuttgartom, ktorým Real v utorok začal obhajobu titulu v Lige majstrov. Ancelotti však povedal, že David Alaba, Eduardo Camavinga, Dani Ceballos a Brahim Díaz ešte budú nejaký čas chýbať.

Talian dodal, že sa neobáva slabej formy útočníkov Viníciusa Júniora a Kyliana Mbappého, ktorí napriek tomu, že hrajú každým týždňom lepšie, stále pracujú na tom, aby ukázali svoje skutočné schopnosti.

"Kritika ma netrápi, pretože vidím, že fanúšikovia sú nadšení. Môžete hrať lepšie, ale priaznivci sú zvyknutí na náš 'rokenrolový' futbal. Nie je v ňom veľa dotykov. Snažíme sa, aby boli spokojní. Naša hra je o intenzite a rýchlosti bez zbytočného strácania času pri dosahovaní súperovej brány. To sú naše charakteristiky. Máme hráčov s veľkou silou a rýchlosťou, najmä na lopte, a to musíme využiť," pokračoval skúsený stratég.

"Podľa mňa krásny futbal závisí od vlastností hráčov, ktorých mám k dispozícii. Dobre útočiť, dobre brániť, dobre hrať na protiútoky. Je tu veľa aspektov a každý má svoj vlastný názor," uzavrel.