Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výrazné zlepšenie Barcelony? Spím dobre, odkazuje Ancelotti pred El Clásicom

AFP
Ancelotti hovorí, že v El Clásicu je ťažké vybrať favorita.
Ancelotti hovorí, že v El Clásicu je ťažké vybrať favorita.Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (65) uviedol, že výkonnostné zlepšenie aktuálneho lídra La Ligy a úhlavného rivala Barcelony mu pred sobotňajším El Clásicom nebráni v spánku.

Blaugranas pod vedením Hansiho Flicka zavítajú na Santiago Bernabeu s trojbodovým náskokom pred druhým obhajcom majstrovskej trofeje. V stredu sa naladili ideálne v Lige majstrov, keď zdolali Bayern Mníchov 4:1.

Real Madrid je však neporazený v 42 zápasoch La Ligy a ak sa vyhne porážke aj v sobotu, môže vyrovnať práve rekord Barcelony, ktorej séria bez prehry sa zastavila na čísle 43. "Je pravda, že sa im darí veľmi dobre. V zápase, akým je Clásico, derby, je ťažké ukázať na favorita. Našťastie, nič z toho mi nebráni dobre spať," uviedol na predzápasovej tlačovej konferencii Carlo Ancelotti.

Katalánci sa v minulej sezóne trápili, svojmu konkurentovi podľahli v oboch El Clásicach. Pred svojimi fanúšikmi 1:2 a na Santiago Bernabéu 2:3. Ofenzívny stredopoliar Jude Bellingham skóroval v dvoch spomínaných dueloch trikrát, no v prebiehajúcom ročníku sa strelecky nepresadil v prvých 10 vystúpeniach naprieč všetkými súťažami.

Taliansky šéf madridskej lavičky zdôraznil, že je s Bellinghamovými výkonmi spokojný a teraz sa pozornosť upiera na útočníka Kyliana Mbappého, aby viedol tabuľku strelcov Los Blancos. "Minulý rok sme nemali žiadneho klasického zakončovateľa. Prišli sme o dôležitého muža Benzemu. Nahradili ho však góly Bellinghama, Joselua či Brahima," pokračoval Ancelotti.

"Túto sezónu taký problém nemáme, pretože v našom kádri je útočník, ktorý môže streliť 30, 35, 40 gólov. Dôležité je, že Bellingham odvádza svoju prácu," doplnil 65-ročný manažér.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore

Mbappé, ktorý prišiel toto leto z Paríža Saint-Germain, sa pripravuje na svoje prvé Clasico a Ancelotti vyzdvihol, že je jeho strelec, napriek tlaku, uvoľnený. Francúz vedie momentálne s bývalým zamestnávateľom bitku o 55 miliónov eur za nevyplatenú časť platu. Nedávno bol vo svojej krajine kritizovaný po tom, čo odmietol reprezentačnú pozvánku na súboje Ligy národov. 

"Je veľmi pokojný. Proti Barcelone hral vo svojej kariére veľakrát. Vie, čo má robiť," uzavrel Carlo Ancelotti. 

Real Madrid - FC Barcelona (sobota, 21:00)