Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Xavi chce hovoriť s Messim o návrate do Barcelony: Záleží len na ňom

O Messiho je stále záujem.
O Messiho je stále záujem.Profimedia
Tréner futbalistov FC Barcelona Xavi (43) sa plánuje rozprávať s Lionelom Messim (35) o jeho možnom návrate do klubu. Uviedol to v pondelok v rozhovore pre katalánsky denník Sport.

Hviezdny útočník odišiel pre dvomi rokmi z katalánskeho veľkoklubu, ktorý si ho nemohol dovoliť udržať. Argentínčan sa s Barcelonou rozlúčil v slzách, po vyše dvoch dekádach opustil Camp Nou a zamieril do Paríža Saint-Germain.

Messimu po tejto sezóne vyprší zmluva s francúzskym majstrom a otvorene sa hovorí o jeho odchode z PSG. Jeho pozícii v klube nepomohla ani nedávna suspendácia za nepovolený výlet do Saudskej Arábie. Okrem návratu do Barcelony ho spájajú aj s možným angažmánom v tejto krajine.

"Budem s ním hovoriť. Neexistujú žiadne pochybnosti o tom, že ak by sa Messi vrátil, nášmu tímu by to veľmi pomohlo. To som povedal aj prezidentovi klubu Joanovi Laportovi," povedal Xavi.

Kouč Barcelony odpovedal aj na otázku, či by po príchode kapitána úradujúcich majstrov sveta zmenil taktiku: "Nie, hrali by sme rovnakým štýlom. Messi môže hrať na rôznych pozíciách. Má pred sebou ešte niekoľko rokov na vysokej úrovni. Záleží len na ňom, či sa chce vrátiť späť do klubu."

Xavi zároveň vzdal hold svojmu tímu za to, že si zaistil zisk titulu v španielskej La Lige vo veľkom predstihu. "Tento titul má špeciálny význam, pretože sme ho získali bez najlepšieho futbalistu sveta."