Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Yamal bol na Eure neuveriteľný. Je na fantastickej ceste, tvrdí nový tréner Barcelony

Flick bol oficiálne predstavený ako nový kouč Barcelony.
Flick bol oficiálne predstavený ako nový kouč Barcelony.Profimedia
Lamine Yamal (17) výkonmi na Eure 2024 okrem iných zaujal aj svojho nového klubového trénera. Kouč Barcelony Hansi Flick (59) označil predstavenia tínedžera v drese Španielska na európskom šampionáte za neuveriteľné.

Yamal sa v úvodnom zápase svojej krajiny proti Chorvátsku zapísal do histórie, keď sa vo veku 16 rokov a 338 dní stal najmladším hráčom, ktorý kedy nastúpil na duel majstrovstiev Európy. Potom sa zapísal do dejín ešte raz - vo veku 16 rokov a 362 dní sa pri semifinálovom víťazstve nad Francúzskom stal najmladším strelcom gólu ME.

Španieli tak postúpili do boja o titul, v ktorom na Olympijskom štadióne v Berlíne zdolali Anglicko a 14. júla, len deň po tom, čo Jamal dovŕšil 17 rokov, teda vyhrali svoje štvrté EURO.

"Za posledný rok odviedol naozaj skvelú prácu, veľmi sa zlepšil. To, čo dokázal na Eure, je neuveriteľné," povedal Flick na tlačovej konferencii Barcelony na adresu mladíka a pokračoval:

"Skvelí hráči si však udržiavajú svoju výkonnosť a teraz je potrebné, aby zostal nohami na zemi. Myslím si, že je to skvelý chlapec. Hovoril som s ním už predtým, keď som prišiel. Je v našom tíme a samozrejme, že nám prináša skvelé momenty, ale môže sa ešte zlepšiť. Je na fantastickej ceste."

Hviezdička Yamala na ME zažiarila naplno.
Hviezdička Yamala na ME zažiarila naplno.TASR

Barcelona oficiálne predstavila bývalého manažéra Nemecka a Bayernu Mníchov za svojho hlavného trénera s dvojročnou zmluvou. Predchádzal tomu odchod Xaviho, klub si chce v novej sezóne zlepšiť renomé a získať trofej.

"Chcem, aby sme hrali naozaj dobrý, útočný futbal a aby každý videl, že tento tím dáva klubu naozaj veľa. Myslím si, že to je rozhodujúce. Vyhrávať môžete len s najväčšími klubmi, preto som tu. Netvrdím, že vyhráme každý titul, ale ak budeme tvrdo pracovať, môžeme to dosiahnuť," vravel Flick.

Lodivod, ktorý v roku 2020 doviedol nemeckého giganta z Bayernu k historickému zisku šiestich trofejí, sa v septembri 2023 stal prvým trénerom v histórii, ktorého po sérii zlých výsledkov vyhodili z reprezentácie Nemecka.