Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Yamal? Je paráda ho sledovať. Má potenciál patriť medzi najlepších v histórii, tvrdí Silva

Yamal žiari za Barcelonu aj španielsku reprezentáciu.
Yamal žiari za Barcelonu aj španielsku reprezentáciu.FC Barcelona
Niekdajší výborný španielsky stredopoliar David Silva (38) sa v rozhovore pre denník AS vyjadril na adresu kométy Barcelony Lamina Yamala (17). Podľa jeho slov má talentovaný mladík všetky predpoklady na to, aby sa nezmazateľne zapísal do histórie tohto športu.

Silva v minulosti obliekal klubové farby Manchestru City či Realu Sociedad a vo svojej dobe bol považovaný za výnimočného hráča. Veku však neporúča nikto a aj on už musel zavesiť kopačky na klinec. Najlepšie roky svojej kariéry strávil na Etihad Stadium a pochváliť sa môže celým radom cenných trofejí.

Futbal stále miluje a ako sám priznal, pozornosť venuje aj novým talentom, ktorým budú patriť nadchádzajúce roky. "Ďalšieho ako on tu teraz nevidím. Je stále taký mladý, napriek tomu hrá s obrovským sebavedomím," uviedol Silva na adresu Yamala, ktorý si publikum získal na svoju stranu nielen vďaka výkonom vo farbách katalánskeho giganta z Barcelony, ale aj národného výberu Španielska, s ktorým tento rok oslávil triumf na Eure.

"Dúfam, že bude takto pokračovať aj naďalej, pretože má potenciál sa stať jedným z najlepších hráčov všetkých čias. Nemal by na neho byť vyvíjaný tlak. Všetci asi vieme, aké zložité je hrať v strese a pod ťarchou veľkých očakávaní, zároveň tiež nie je ľahké si dlhodobo udržať vysokú úroveň. Lamine má obrovské kvality a talent. Je paráda ho sledovať v akcii,“ dodal Silva.