Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Yamal rozjasal všetkých fanúšikov Barcelony. Chcem byť klubovou legendou, vyhlásil

Lamine Yamal patrí k najväčším talentom súčasnosti.
Lamine Yamal patrí k najväčším talentom súčasnosti. Alex Caparros / Getty Images Europe / Getty Images via AFP
Španielsky zázračný tínedžer Lamine Yamal (17) vo štvrtkovom televíznom rozhovore prehlásil, že Barcelonu neplánuje nikdy opustiť, pretože sa chce stať klubovou legendou.

Španiel debutoval v Barcelone ako 15-ročný v apríli 2023. Počas minulého ročníka sa stal jedným z ťahúňov giganta z Katalánska. "Dúfam, že odtiaľto nikdy neodídem, chcem byť legendou klubu," prehlásil v populárnej relácii El Hormiguero.

Lamine Yamal, ktorý v júli dovŕšil 17 rokov, zohral kľúčovú rolu v národnom mužstve, keď sa podieľal na rekordnom štvrtom triumfe Španielov na európskom šampionáte. Zároveň sa stal najmladším futbalistom, ktorý kedy hral a skóroval na tomto podujatí. 

V mládežníckej akadémii La Masie patrí k najzaujímavejším zjavom, vďaka čomu si už dokonca vyslúžil porovnanie s ďalším odchovancom klubu Lionelom Messim

"Byť prirovnávaný k najlepším v histórii je neuveriteľné. Znamená to, že niečo robím dobre. Ja sa však snažím byť sám sebou. Bude veľmi ťažké dosiahnuť to, čo Messi, takže dúfam, že si ma budú pamätať preto, že som Lamine Yamal," povedal jeden z najväčších prospektov súčasnosti. 

Generačný talent zároveň nemá pocit, že by stúpajúcu slávu po vydarenom turnaji EURO 2024 nezvládal. "V kluboch ako Barcelona vás od mladého veku pripravujú ako psychológa. Mám s tým skúsenosti už od detstva. Teším sa na budúcnosť. Od majstrovstiev Európy je každý šťastnejší, ľudia sa viac usmievajú. Bol to pre mňa sen," netají spokojnosť.