Yamal, Torres, Cubarsí a ďalší. Ktorým hráčom dovolí Barcelona ísť na olympiádu?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Yamal, Torres, Cubarsí a ďalší. Ktorým hráčom dovolí Barcelona ísť na olympiádu?

Predstavia sa Yamal a Torres na turnaji v Paríži?
Predstavia sa Yamal a Torres na turnaji v Paríži?Profimedia
Vo futbalovej Barcelone na čele s novým trénerom Hansim Flickom (59) budú dúfať v ideálny štart do novej sezóny. Za jednu z kľúčových oblastí zlepšenia si Katalánci určili fyzickú pripravenosť. Hrozí však, že olympijské hry v Paríži by mohli tieto plány klubu trochu ohroziť.

V Španielsku sa diskutovalo o tom, že Lamine Yamal po ME 2024 na olympiádu s národným výberom nepôjde. Pau Cubarsí nebol nominovaný na EURO s tým, že bude zaradený práve do kádra smerujúceho na OH. Do Paríža by však mohlo byť povolaných niekoľko ďalších hráčov Barcelony.

Je medzi nimi aj Fermín López, ktorý vyhlásil, že krajinu by na olympiáde rád reprezentoval. Periodikum Mundo Deportivo tvrdí, že Kráľovská španielska futbalová federácia (RFEF) sa snaží presvedčiť aj Ferrana Torresa. Útočník by tak musel obetovať časť prípravy na novú sezónu, čo by znížilo jeho šance poriadne si oddýchnuť a presvedčiť nového kouča, že si zaslúži miesto v tíme.

Denník Diario AS vraví, že tréner reprezentácie Španielska do 21 rokov Santi Denia by mohol povolať aj Alejandra Baldeho, ktorý sa momentálne zotavuje po zranení a ešte nie je úplne fit. Tento plán sa Barcelone rozhodne nepáči. Ďalším talentom klubu je aj Ansu Fati, ktorý sa dal dokopy zo zranení z hosťovania v Brightone, Denia rozmýšľa aj nad jeho nomináciou.

Z futbalistov mimo katalánskeho giganta by sa do Paríža mohol pozrieť Alex Baena z Villarealu, francúzsku olympijskú absenciu si zrejme pripíše Nico Williams z Bilbaa. Futbalový turnaj na OH sa začne 26. júla a pre finalistov bude trvať do 11. augusta.

Letná príprava Barcelony sa má začať 10. júla a jej ligové povinnosti odštartujú týždeň po finále olympijského podujatia. Všetci hráči, ktorí by sa olympiády zúčastnili, by tak vynechali značné obdobie prípravy pod trénerom Flickom. Kluby však nie sú povinné pustiť hráčov na OH.