Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápas nám vôbec nevyšiel, musíme hrať viac ako tím, priznáva Ancelotti po remíze s Malorkou

Ancelotti hľadal príčiny remízy.
Ancelotti hľadal príčiny remízy.AFP
Futbalisti Realu Madrid na úvod nového ročníka La Ligy remizovali s Malorkou, za obhajobou titulu vystúpili rozpačitým výkonom. Tréner Carlo Ancelotti (65) preto po zápase nemohol byť spokojný. Domácim pomohli aj výkony Dominika Greifa (27) a Martina Valjenta (29), Slováci odohrali celý duel.

Malorka - Real Madrid 1:1

Ancelottimu sa výkon jeho zverencov vôbec nepozdával: "Nie som spokojný. Nechcem sa na nič vyhovárať. Mali sme si počínať lepšie, k zápasu sme vôbec nepristúpili dobre. Na druhú stranu vieme, že tento duel nám môže pomôcť do budúcnosti. Môžeme si z neho veľa odniesť."

Taliansky stratég videl medzery hlavne v obrannej hre svojho tímu. "Začali sme dobre, ujali sme sa vedenia a hru sme vcelku kontrolovali. V druhom polčase nám chýbala rovnováha medzi obranou a útokom, čo nás nakoniec mohlo stáť všetky body," pripustil.

"Nebol to dobrý výkon. Sme veľmi ofenzívny tím, ale to neznamená, že môžeme zabúdať na obranu. Tá je pre nás rovnako dôležitá ako útok," dodal tréner, ktorý v minulej sezóne doviedol Real k ligovému titulu aj poháru pre víťaza Ligy majstrov.

Aj napriek nespokojnosti s vývojom Ancelotti dlho veril svojej základnej zostave. Za úvodných 87 minút na pôde Malorky siahol k jedinému striedaniu. Tesne pred koncom potom poslal na ihrisko Gülera, Díaza a Vázqueza, na strelenie víťazného gólu už však zostávalo málo času.

"Možno som mohol striedať skôr, ale videl som to tak, že hráči zo základnej zostavy stále môžu tímu niečo dať. Každý na to má svoj vlastný názor. Vlani som pri štarte sezóny príliš nestriedal. So začiatkom Ligy majstrov príde viac možností pre hráčov z lavičky,” povedal.

Hodnotenia hráčov.
Hodnotenia hráčov.Flashscore

Skúsený tréner je presvedčený, že stretnutie nerozhodla kondícia jeho základných pilierov, ale chýbajúca koncentrácia. "Mali sme sa na zápas viac sústrediť, byť viac pohromade. Nebol to fyzický problém, ale mentálny," prezradil Ancelotti.

"Vôbec sme nefungovali ako tím. Najviac markantné to bolo pri napádaní, ktoré nám vôbec nevychádzalo. Snaha o zisk lopty je problémom všetkých, nie iba útočníkov, stredopoliarov alebo obrancov. Toto hráči musia pochopiť. Musíme zlepšiť kolektívne nasadenie,“ dodal skúsený kormidelník na záver.

Real Madrid iba remizoval, kvalitné výkony Greifa a Valjenta pomohli k bodu pre Malorku