Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Že fajčím? Nikomu do toho nič nie je. Meniť sa nebudem, odmieta nová posila Barcelony

Szczesny čaká na svoj debut v Katalánsku.
Szczesny čaká na svoj debut v Katalánsku.Urbanandsport/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia
Ponáhľal sa z futbalového dôchodku, aby vypomohol Barcelone pri vážnom zranení jednotky Marca-Andrého ter Stegena (32). Skúsený poľský brankár Wojciech Szczesny (34) podpísal ako voľný hráč kontrakt s katalánskym gigantom. V novom prostredí sa ani nestihol ohriať a už čelí narážkam na svoju životosprávu.

Je totiž verejným tajomstvom, že niekdajší poľský reprezentant, ktorý v minulosti chytal za Arsenal, AS Rím či Juventus, je vášnivým fajčiarom. V minulosti niekoľkokrát hovoril o tom, že ho táto neresť dokonca stála miesto v tíme Gunners. Preto nebolo úplne mimo témy, keď sa na to redaktori denníka Mundo Deportivo a Sportu novej akvizície v exkluzívnom rozhovore spýtali. Reakciu však čakali trochu inú.

Na otázku, čo by odkázal fanúšikom, ktorým sa nepáči, že ich hráč fajčí a je pritom občas videný aj na verejnosti, reagoval slovami, že nič. "Je to moja súkromná vec, do ktorej nikomu nič nie je. Meniť sa nebudem. Nijako ma to neobmedzuje. Naopak, je to súčasť môjho života," ohradil sa Szczesny.

"Ak niekomu vadí, že nejdem príkladom, tak môžem povedať, že sa snažím neukazovať s cigaretou pred deťmi. Aj preto som často terčom fotografov, ako sa niekde ukrývam," pokračoval varšavský rodák.

Priaznivcom však predsa len svoj odkaz v odpovedi poslal. "Chcem byť súdený ako brankár, od toho tu som a nie podľa toho, čo sa deje v mojom súkromí, do ktorého nikomu nič nie je." Prehovoril aj o tom, aké to je, keď sa hráčovi, ktorý pred mesiacom v 34 rokoch ukončil profesionálnu kariéru, ozve klub ako Barcelona.

"Pred mesiacom by som sa na tom nonstop smial, ale keď vám zazvoní telefón, stane sa to realitou a všetko závisí od vášho rozhodnutia, zvážniete. Musíte nad tým premýšľať, plánovať… Ale vo finále si poviete, že predsa nemôžete odmietnuť Barcu. Ak áno, nemáte gule na to, aby ste prijali takú výzvu," dodal brankár, ktorý sa s lídrom La Ligy dohodol na ročnom kontrakte.