Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlaté krídla z Eura spoločne v Barcelone? Katalánci sa snažia podpísať Nica Williamsa

Barcelona plánuje projekt zložený z nádejných Španielov.
Barcelona plánuje projekt zložený z nádejných Španielov.RFEF
Dravosť mladých krídelníkov Lamineho Yamala (17) a Nica Williamsa (22) bola kľúčom k úspechu Španielska na majstrovstvách Európy. Barcelona si prvého menovaného stráži ako oko v hlave a zároveň sa intenzívne snaží získať útočníka Bilbaa. Ten má výstupnú klauzulu vo výške približne 58 miliónov eur, ale kľúčové budú aj platové požiadavky hráča.

Spolupráca novopečených majstrov v La Roja by sa mohla zopakovať aj na klubovej úrovni. Barcelona sa netají záujmom o hráča Bilbaa, ale vzhľadom na jeho skvelé výkony má aj ďalších nápadníkov z Premier League. Prezident La Ligy Javier Tebas ubezpečil Kataláncov, že pokiaľ sa budú aj naďalej správať zodpovedne vo svojej finančnej situácii, podpisu mladíka nebude nič brániť. Tieto ubezpečujúce slová boli pre Barcu definitívnym impulzom na zintenzívnenie úsilia o zaradenie Williamsa do svojho kádra na nadchádzajúcu sezónu.

Týmto krokom by klub posilnil svoj projekt založený na mladých Španieloch. V strede poľa nájdeme mená ako Gavi, Pedri alebo Fermín López. Cenných mladíkov v obrane potom zastupujú Alejandro Balde alebo Pau Cubarsí, ďalší 17-ročný talent so skúsenosťami z A-tímu. Okrem toho sa z hosťovania vrátil Eric García, ktorý znásobil svoju hodnotu dobrou sezónou v Girone, a menej úspešný Ansu Fati v Brightone.

Okrem výstupnej klauzuly bude u Williamsa finančne náročné zabezpečiť mu prijateľnú mzdu. Bilbao je známe tým, že zamestnáva výlučne hráčov z Baskicka, čím výrazne šetrí náklady na prestupy. Môžu si tak dovoliť rozmaznávať svojich futbalistov - súčasný plat vychvaľovaného krídelníka sa údajne pohybuje okolo 10 miliónov eur ročne. Isté je, že v novom pôsobisku sa bude chcieť útočník "mať ešte lepšie".

Podľa novinára Gerarda Romera sa túto stredu 17. júla uskutočnilo v Zaragoze stretnutie športového riaditeľa Deca s hráčovým agentom, na ktorom sa diskutovalo o možných podmienkach podpisu zmluvy. Bilbao je však údajne z prebiehajúcich rokovaní rozladené, pretože cíti nedostatok rešpektu. Neočakáva sa teda, že by boli príliš ochotní vyjednávať. Hoci súhlas nemusia udeliť ani pri uplatnení výstupnej klauzuly, Barca bude mať záujem dohodnúť sa aj na rozumnom splátkovom kalendári.

U svojho súčasného zamestnávateľa je Williams spokojný s rastúcimi ambíciami klubu a s tým, že pravidelne nastupuje v základnej zostave so svojím bratom Iňakim.