Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zranenie, konkurencia a nejasná budúcnosť v Barcelone. Čo bude s Fatim?

Ako sa vyvinie situácia okolo Fatiho?
Ako sa vyvinie situácia okolo Fatiho?Profimedia
Barcelona sa v prestupovom období nedokázala výraznejšie posilniť, ku katalánskemu gigantovi zamierili iba Pau Víctor (22) a Dani Olmo (26). V klube sa však rieši aj meno Ansu Fati (21), v nie tak dávnej minulosti ospevovaný talent španielskeho futbalu.

Fati strávil sezónu 2023/24 na hosťovaní v anglickom Brightone, teraz bol údajne jedným z hlavných kandidátov na odchod z Barcelony. Počas letnej prípravy sa však zranil, čo výrazne obmedzilo jeho šance na prestup či hosťovanie, jeho návrat sa očakáva už v septembri.

Záujemcom o služby Fatiho bola aj Sevilla, ale Matteo Moretto pre portál Football España vysvetlil, že hoci existuje veľa klubov, ktoré mali záujem o hosťovanie Španiela, má pochybnosti o tom, či práve Rojiblancos boli reálnym kandidátom na jeho zisk. Blaugranas sa následne vyjadrili, že zranenie nič nemení a ofenzívneho hráča naďalej chcú v klube.

Budúcnosť ešte stále mladého futbalistu tak zatiaľ visí vo vzduchu. Novinár Moretto tiež tvrdí, že viac svetla by sa do tohto prípadu mohlo vniesť až v januárovom prestupovom období. Závisieť to bude aj od toho, ako sa veci vyvinú v nadchádzajúcich mesiacoch, pretože situácia s platovým limitom Barcelony nie je ideálna.

Tréner Hansi Flick ešte počas leta spomenul, že Fatiho skúša ako stredného útočníka. Na pozíciu náhradníka za Roberta Lewandowského sú jeho priamou konkurenciou Ferran Torres a spomínaná posila Pau Víctor. Rodák z Guiney-Bissau tak bude mať po zotavení sa zo zranenia opäť viacero dôvodov na poriadne rozmýšľanie.