Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

AFC Wimbledon zasiahli záplavy, zo štadióna odčerpali 100 000 litrov vody

Pohľad z dronu na prepadnutú dieru spôsobenú silným dažďom na štadióne Cherry Red Records.
Pohľad z dronu na prepadnutú dieru spôsobenú silným dažďom na štadióne Cherry Red Records.Hannah McKay / Reuters
Záplavy zasiahli aj anglický futbal. AFC Wimbledon, hrajúci v League Two, sa musí sťahovať pre silné záplavy na juhu Londýna. Riaditeľ klubu James Woodroof povedal BBC, že ihrisko na Plough Lane utrpelo značné škody a zo štadióna bolo odčerpaných viac ako stotisíc litrov vody.

Utorkový zápas Ligového pohára proti Newcastlu museli odložiť, hrať sa bude 1. októbra v St James Parku. Ligový duel proti Crewe naplánovaný na rovnaký deň bol taktiež preložený.

"Zobudil som sa a videl som zábery z nášho štadióna. Myslel som si, že to bola umelá inteligencia. Nevedeli sme, že to bude v takom rozsahu . Je to už 60 rokov, čo voda dosiahla takú úroveň, v podstate nás úplne zaplavila. Celý štadión, hala a prízemie, všetko pod vodou. Ihrisko je veľmi poškodené. Naplnili sme štyri cisterny, každá má objem 27 000 litrov," prezradil Woodroof.

Zamestnanci klubu teraz odstraňujú škody spôsobené nedeľňajším vyliatím vody z neďalekej rieky Wadle. Bagre by mali začať likvidovať poškodenú časť ihriska v stredu, pričom Woodroof dúfa, že budú môcť hrať doma už 12. októbra proti Carlisle United: "Vyšetrujeme, čo sa tu stalo. Je to v podstate prírodná katastrofa. Musíme zistiť, aké škody vznikli pod povrchom."

Fotografie poškodenej hracej plochy ukazovali oblasť odkrytého piesku. Na opravu Plough Lane bola založená zbierka, pričom v čase vydania tohto článku sa vyzbieralo viac ako 97 000 libier. Sumou 15 tisíc prispel aj pohárový súper Newcastle.

"Sme naozaj vďační za všetku podporu. Neutíchajúca húževnatosť a komunitný duch sú mimoriadne," poďakoval manažér Wimbledonu, ktorý je v lige po šiestich zápasoch na piatom mieste s 13 bodmi.