Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Miami začne obhajobu pohára bez Messiho. Rusnákov Seattle rozhodol o triumfe až v závere

Messi si stále doliečuje zranenie.
Messi si stále doliečuje zranenie.Martin Lehotský / AFP
Inter Miami odštartuje svoju cestu za obhajobou v Leagues Cupe bez Lionela Messiho (37), potvrdil tréner Gerardo Martino (61). Argentínsky útočník sa ešte zotavuje zo zranenia pravého členka, ktoré si odniesol z finálového súboja Copa América.

Messi už vynechal aj dva ligové duely proti Torontu i Chicagu a stredajší Zápas hviezd, v ktorom sa stretli výbery americkej MLS a mexickej Ligy MX. Opora Miami na svojom návrate pracuje s klubovými trénermi. "Jeho členok je na tom stále lepšie a lepšie, ale ešte nebude hrať," uviedol kouč Martino.

Minulý rok Argentínčan po príchode do tamojšieho Interu doviedol svoje mužstvo k zisku trofeje v súťaži, v ktorej proti sebe hrajú americké, kanadské i mexické kluby. Presadil sa v každom zo siedmich vystúpení - dokopy nastrieľal 10 gólov. Tento počin ho okamžite katapultoval na vrchol historickej tabuľky kanonierov spomínaného pohárového podujatia.

V turnajovom systéme sa 45 účastníkov najprv predstaví v 15 trojčlenných skupinách, z každej postúpia do vyraďovacej fázy dvaja najlepší. K postupujúcim sa pridajú úradujúci ligoví šampióni, tentokrát sú nimi Club América a Columbus Crew. Messiho Miami sa ocitlo v skupine s mexickými protivníkmi - najprv si 28. júla zmeria sily s Pueblou, následne 4. augusta nastúpi na súboj proti Tigres.

Slovenský reprezentant Albert Rusnák má prvé vystúpenie aktuálneho ročníka Leagues Cupu už za sebou, jeho Seattle si pred domácim publikom po góloch Morrisa a Rothrocka z posledných minút poradil s Minnesotou 2:0. Tretím do partie v tejto skupine je mexická Necaxa.