Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rusnák hviezdou Seattlu. Podieľal sa na troch góloch a zariadil postup do štvrťfinále

Rusnák má v roku 2024 výbornú formu, v MLS sa podieľal gólom či asistenciou na 15 zásahoch.
Rusnák má v roku 2024 výbornú formu, v MLS sa podieľal gólom či asistenciou na 15 zásahoch. Profimedia
Slovenský ofenzívny futbalista Albert Rusnák ml. (30) sa podieľal na troch góloch pri víťazstve jeho Seattlu 4:0 nad mexickým Pumas v osemfinále zámorskej súťaže Leagues Cup.

Seattle - Pumas 4:0

V pondelňajšom úvodnom zápase osemfinále Sounders doma nedali UNAM žiadnu šancu. Skóre otvoril Paul Rothrock hlavičkou po centri Rusnáka v 32. minúte, v 58. minúte zdvojnásobil náskok Jordan Morris po ďalšej asistencii slovenského stredopoliara.

Rusnák sa rovnako zapísal do streleckej listiny, keď v 71. minúte skóroval z pokutového kopu, aby bol následne v 83. minúte vystriedaný. Posledný zásah do rakvy mexického celku pridal za Seattle opäť Morris a znovu z penalty už v nadstavenom čase.

Tridsaťročný futbalista a bývalý hráč Salt Lake, Groningenu či Manchestru City má skvelú formu aj v MLS, keď v 23 dueloch dal štyri góly a na 11 asistoval. Vo Flashscore hodnotení mu patrí priemerná známka 7,1.

Seattle, ktorý zdolal Pumas aj vo finále Ligy majstrov zóny CONCACAF 2022, bude v ďalšej fáze hostiť víťaza utorkového zápasu medzi San Jose a Los Angeles FC.

Leagues Cupu, v preklade Ligového pohára, sa zúčastňujú nielen tímy z MLS, ale aj celky z mexickej Ligy MX. Posledný ročník ovládli futbalisti Miami na čele s Lionelom Messim.