Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stáva sa z toho cirkus. Messi mal byť vylúčený, chceme spravodlivosť, hromžil kouč Orlanda

Lionel Messi oslavuje strelenie tretieho gólu svojho tímu.
Lionel Messi oslavuje strelenie tretieho gólu svojho tímu.AFP
Tréner Orlanda City Óscar Pareja (54) tvrdí, že štvrtková prehra jeho tímu s Interom Miami bola "cirkusom" a povedal, že Lionel Messi (36) mal byť vylúčený.

Argentínčan dvakrát skóroval za Miami pri víťazstve 3:1, čím režíroval postup do osemfinále Ligového pohára, ale kolumbijský tréner bol nahnevaný na rozhodnutia salvádorského rozhodcu Ivána Bartona.

Miami - Orlando 3:1

Messi dostal žltú kartu v 21. minúte a Pareja sa domnieval, že po ďalšom faule mal byť vylúčený po druhej žltej.

"Mala tam byť druhá žltá karta pre Lea Messiho. Je mi jedno, že to bol Messi, ovplyvňuje to hru. Zápas by mal byť spravodlivý a na ihrisku to tak nebolo. Berieme časť zodpovednosti, v poriadku, prehrali sme, sme frustrovaní, ale musím to povedať: takúto situáciu nemôžete zakryť," hneval sa Pareja.

Duel bol vyrovnaný až do momentu, keď Miami dostalo penaltu. Venezuelský útočník Josef Martínez spadol po ľahkom potiahnutí v šestnástke. Pareja bol rozhorčený aj z tohto rozhodnutia a celkového vedenia stretnutia v podaní arbitrov.

Hráči sa zhromaždili okolo Lionela Messiho, ktorý sa zvíja v bolestiach na zemi.
Hráči sa zhromaždili okolo Lionela Messiho, ktorý sa zvíja v bolestiach na zemi.AFP

"Pozornosť, ktorá s týmto všetkým prichádza, všetko, čo sa deje, stáva sa z toho cirkus. Tento zápas bol cirkus," pokračoval Pareja, ktorého nahnevalo, že rozhodca nešiel k monitoru, aby preskúmal udelenie penalty.

"Penalta bola neuveriteľná. Ak tam bol VAR a my máme rozhodcov, musíme byť čestní a ísť sa na to pozrieť, zápas si to zaslúžil. Sme frustrovaní. Ľudia chcú vidieť futbal a veci musia byť spravodlivé, v stretnutí to tak nebolo," dodal tréner Orlanda, ktorý poznamenal, že Barton išiel neskôr k monitoru, aby zrušil gól Orlanda.

Messi pridal tretí - a svoj druhý - gól Miami, čím skompletizoval tretiu výhru v rade, odkedy prišiel do klubu. Víťaz majstrovstiev sveta strelil v týchto dueloch päť gólov.

Messi (vľavo) oslavuje tretí gól svojho tímu.
Messi (vľavo) oslavuje tretí gól svojho tímu.AFP

Sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty sa stretol s pozornosťou, miestami až fyzickou, zo strany obrany Orlanda, ale jeho tréner Gerardo "Tata" Martino uviedol, že to je bežné, najmä v derby súbojoch.

"Rovnako ako keď hrá Barcelona s Realom Madrid a River s Bocou, stávajú sa totožné veci. Čelili sme veľmi ťažkému súperovi, bolo to veľmi náročné. Tímy majú teraz extra motiváciu a bezpochyby očakávam ešte veľa takýchto súbojov," nechal sa počuť Martino.

Argentínsky tréner však odmietol reagovať na komentáre svojho náprotivka. "Nebudem sa vyjadrovať k tomu, čo povedal Óscar Pareja na tlačovej konferencii. Rešpektujem jeho názor, ale my sa musíme tešiť, že sme vyhrali tretí zápas v rade."

Miami sa v noci z nedele na pondelok stretne s FC Dallas v Texase v rámci osemfinále turnaja klubov MLS a mexickej Ligy MX.