Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bizarný škandál v Rumunsku? Za Dinamo malo nastúpiť namiesto posily dvojča, klub hrozí testom DNA

Edgar Ié v drese Dinama Bukurešť.
Edgar Ié v drese Dinama Bukurešť.Profimedia
Zatiaľ to nie je oficiálne potvrdené, ale v rumunskom futbale je na spadnutie bizarný škandál. Predstavitelia Dinama Bukurešť majú podozrenie, že bývalého obrancu Barcelony, Lille a Feyenoordu v skutočnosti nahradilo jeho dvojča.

Je to pozoruhodný príbeh. Edgar Miguel Ié z Guiney-Bissau prišiel do rumunského tímu v zime ako voľný hráč. Vďaka Danielovi Șandruovi (bývalému hovorcovi DDB) však vyšlo najavo, že namiesto neho malo v skutočnosti nastúpiť jeho dvojča.

Edelino Migue Ié je od začiatku roka 2024 bez zmluvy, čo podozrivo sedí s príchodom jeho brata do Bukurešti. Tridsaťročný skôr ofenzívny hráč však zďaleka nedosahuje úroveň svojho slávnejšieho súrodenca - pôsobil len v nižších súťažiach, kde hral napríklad za rezervu Bragy, Mirandelu a Resende.

Edgar, ktorý naskakuje na poste stredného alebo pravého obrancu, vyrastal v barcelonskej akadémii a hral za špičkové tímy ako Nantes, Lille, Belenenses, Feyenoord, Trabzonspor a Basaksehir. Podľa Șandrua bolo futbalistom Dinama podozrivé, že ich spoluhráč hovorí dobre po anglicky, keďže Edgar komunikuje len v portugalčine. Klub preto zvažuje, že zimnú posilu nechá podrobiť testu DNA.

Od svojho zimného prestupu odohral Edgar Ié za Dinamo len päť zápasov, v dvoch z nich nastúpil na poste krajného obrancu a v ďalších troch odohral 64 minút.