Jambor mieri do zahraničia. Útočník Žiliny spojí sily s krajanom Hromadom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jambor mieri do zahraničia. Útočník Žiliny spojí sily s krajanom Hromadom

Jambor okúsi rumunskú Ligu I.
Jambor okúsi rumunskú Ligu I.Rapid București / Facebook
Útočník žilinského MŠK a člen slovenskej reprezentácie do 21 rokov si vyskúša zahraničné pôsobenie. Timotej Jambor (21) mieri do Rumunska, kde podpísal štvorročný kontrakt s Rapidom Bukurešť, klub to oznámil na svojej oficiálnej webovej stránke.

V minulej sezóne, v ktorej jeho Žilina skončila na štvrtom mieste Niké ligy, strelil Jambor šesť gólov v 25 ligových zápasoch a nastúpil aj v štyroch stretnutiach predkôl Konferenčnej ligy. S národným mužstvom Slovenska do 21 rokov sa v máji 2023 predstavil na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie a zaknihoval dva presné zásahy. 

Jambor prešiel cez rodný Svit a následne aj Tatran Prešov do akadémie Žiliny, odkiaľ smeroval do seniorského A-tímu a odohral zaň 87 majstrovských zápasov s bilanciou 19 gólov a 8 asistencií.

"Som šťastný, že som tu a že som sa dostal do takého veľkého klubu, akým je Rapid. Počul som, že má neuveriteľných fanúšikov, ktorí vytvárajú skvelú atmosféru, takže sa už neviem dočkať začiatku sezóny. Dúfam, že strelím veľa gólov a urobím radosť všetkým priaznivcom Rapidu," povedal Jambor pre klubovú stránku.

"Po šiestich rokoch nadišiel koniec môjho pôsobenia v Žiline. Chcel by som poďakovať každému, s kým som mal možnosť v klube pracovať od kategórie U16 až po áčko. Všetkým ľuďom, ktorí sa o mňa starali, trénerom a hlavne spoluhráčom, s ktorými budem mať najviac zážitkov do konca života," uviedol pre žilinský web a dodal:

"Prišla ponuka, ktorú som sa rozhodol prijať a posunúť sa v kariére iným smerom. Na Žilinu však nikdy nezabudnem, stále ju budem sledovať a chalanom držať palce." V novom pôsobisku spojí sily s krajanom Jakubom Hromadom, ktorý sa Rapidu natrvalo upísal po polročnom hosťovaní z pražskej Slavie.