Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

5:0 si ani nepamätám, vraví Weiss po demolácii Celje. Nemôžeme sa uspokojiť, chceme viac

Hráči Slovana si zápas užívali.
Hráči Slovana si zápas užívali.TASR
V porovnaní s prvým stretnutím 2. predkola Ligy majstrov to bola pre belasých až príliš jasná záležitosť. Slovan si schuti zastrieľal a doma zdolal slovinské Celje 5:0. V súčte dvojzápasu 6:1 ho tak čaká vytúžené 3. predkolo najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe. V ňom vyzve cyperský APOEL Nikózia. Súboj na Tehelnom poli hodnotil pri mikrofóne Dvojky STVR tréner Vladimír Weiss st. (59).

Slovan Bratislava - Celje 5:0

Kým v Slovinsku na pôde tamojšieho majstra to mal Slovan sťažené bez vylúčeného Savvidisa od 30. minúty, tentoraz postretol rovnaký osud hostí v Bratislave. V 16. minúte sa predčasne porúčal pod sprchy Vukliševič po faule na prenikajúceho Strelca. 

"Zápas ovplyvnila taktiež červená karta. Hrali sme dobre, disciplinovane. Albert Riera zmenil rozostavenie. Začali s dvomi útočníkmi. Chceli hrať do kontier cez stred poľa za našu obranu, ale to sme dobre bránili. Aj preto som dal rýchle kraje do hry Blackmana so Zuberom. Po vylúčení sme dominovali a dali krásne góly. 5:0 si ani nepamätám. Fantastickí diváci, fantastickí hráči. Všetci do jedného," nešetril slovami chvály v mixzóne Vladimír Weiss starší.

V strede poľa potrestaného gréckeho legionára Kyriakosa Savvidisa nahradil ofenzívnejšie ladený Marko Tolič. Na úvod nového ročníka Niké ligy bol pri všetkých štyroch góloch svojho tímu, na dvoch sa priamo podieľal. V utorok večer nezostal svojej povesti nič dlžný. Opäť si užíval zápas. Rezultát otváral pekným priamym kopom a v ďalšom priebehu pripravil dva zásahy Makovi a Strelcovi. 

"Hrali sme v systéme 4-3-3 s Markom ako ofenzívnym stredopoliarom. Nechcel som brániť 4-4-2 s vysokým pressingom. Vedia hrať futbal, čo sme videli. Hneď mali pološancu a dva rohy. Takáč nás podržal fantastickým reflexívnym zákrokom v prvej či druhej minúte. To bolo dôležité. Po vylúčení prišli nádherné góly."

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Flashscore

"Tigranov, to je jeho parketa, taká čerešnička na torte. Robo, Vlado, Strelo, hrali vynikajúco. Čiernu prácu urobil Bajrič. Striedal som ho iba pre svalový problém. Takisto vzadu Sharani výborný. Všetkých musím pochváliť. Súpera sme do veľkej šance nepustili," pokračoval 59-ročný šéf belasej lavičky.

Dávid Strelec sa dostal do výbornej formy. Prežil dvojgólový stret. Od začiatku aktuálnej sezóny má na konte v piatich vystúpeniach štyri góly a tri asistencie. "Som rád, že sa Strelo chytil v reprezentácii. Psychika je veľmi dôležitá. Hral na Eure, nabral sebavedomie. Keď bude takto hrať naďalej ako trénuje a poslúchať, čo mu stále hovorím. Všetko je v poriadku. Je to talentovaný hráč, má skvelý výber miesta. Rozumie futbalu, taktike. Veľká budúcnosť pre Slovensko, ale aj pre nás," vyjadril sa hlavný lodivod Slovana na adresu jedného zo svojich ofenzívnych pilierov.

Belasá ofenzíva, na čele ktorej je Dávid Strelec.
Belasá ofenzíva, na čele ktorej je Dávid Strelec.TASR

Belasí sa musia koncetrovať na ďalšie výzvy. V sobotu privítajú na Tehelnom poli futbalistov Podbrezovej v rámci 2. kola Niké ligy. O štyri dni neskôr, 7. augusta, pricestuje do hlavného mesta Slovenska APOEL Nikózia (19:00). V dvojzápase si cyperčania poradili s moldavským Petrocub Hîncești (1:0, 1:1). Odveta je na programe 13. augusta od 19:00 na súperovej pôde.

"Tešíme sa na tretie predkolo. Je to Liga majstrov. Niečo už máme vo vrecku, ale nemôžeme sa uspokojiť. Budeme chceť viac. Kto bude lepší, postúpi. Ide o kvalitného súpera s množstvom legionárov. Majú vytvorené dobré podmienky, ale to aj my. Pokúsime sa podať taký výkon, ako dnes. Budeme však musieť ešte pridať, pretože to bude ťažký zápas," uzavrel očakávania od ďalšej prekážky Vladimír Weiss. Tešiť ho môže fakt, že pre klub s hráčmi vybojovali istotu účati v skupinovej fáze Konferenčnej ligy.