Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

AC Miláno nemalo vyhodiť Paola Maldiniho, tvrdí bývalý spoluhráč talianskej legendy

Maldini bol prepustený z funkcie technického riaditeľa Milána v roku 2023.
Maldini bol prepustený z funkcie technického riaditeľa Milána v roku 2023.AFP
Bývalý futbalista Mark Hateley (62) prezradil, že sa v tejto sezóne pravidelne rozprával so svojím bývalým spoluhráčom z AC Miláno Paolom Maldinim (55) po jeho prepustení z funkcie technického riaditeľa "Rossoneri". Angličan si myslí, že ikona klubu nemala byť vyhodená.

Maldiniho prepustenie majiteľom milánskeho AC Gerrym Cardinalom patrilo medzi najkontroverznejšie udalosti v roku 2023. Najmä po tom, čo len 12 mesiacov predtým vybudoval tím, ktorý vyhral Scudetto. Bývalý anglický útočník Hateley hrával s talianskym obrancom na San Sire a naďalej sú v kontakte. Je presvedčený, že táto práca nebola poslednou zastávkou legendy.

V rozhovore pre Tribal Football Hateley prezradil: "Áno, s Paolom komunikujem cez WhatsApp. Poznám ho už veľmi dlho. Keď sa prvýkrát vrátil do klubu, robil som rovnakú prácu v Rangers na úseku obchodného rozvoja. Paolo je legenda. Myslím, že rovnaká ako Franco Baresi."

Rodák z britského Derby pokračoval slovami: "Paolo je jeden z tých mužov, ktorí si podľa mňa odvolanie nezaslúžia. Je to pán Miláno, spolu s Francom je to hráč jediného klubu, prináša toľko skúseností. Urobia z neho technického riaditeľa po prvom roku vo funkcii v obchodnom rozvoji, on ide a vyhrá ligu. Druhý rok sa dostane do semifinále Ligy majstrov a potom ho vyhodia? To je... Grazie mille..."

Hateley je presvedčený, že toto rozhodnutie Milánu uškodí. "Je to človek, ktorý by mal byť vždy spájaný s AC Miláno. Či už ide o športového riaditeľa, alebo o ambasádora. Hneď som mu zavolal a povedal som, nech si užije rodinu, dá sa dokopy a odíde. Takisto nech načerpá energiu, reštartujte sa. Verím, že čoskoro sa dostane späť," uviedol Maldiniho bývalý kolega.