Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Adaptácia Mbappého sa zadrháva. Netráp sa s napádaním, len strieľaj góly, odkazuje Ancelotti

Ancelotti chce od Mbappého viac gólov.
Ancelotti chce od Mbappého viac gólov.David Ramos / Getty Images via AFP
Kylian Mbappé (25) začal madridský angažmán rozpačito, ale strieľa góly. V 12 súťažných zápasoch ich dal osem a je najlepším ligovým strelcom klubu. Tréner Carlo Ancelotti (65) by však chcel z francúzskeho kanoniera dostať viac. "Nepotrebujem, aby nejak zbesilo napádal. Chcem, aby lepšie prepínal do útoku a strelecky sa presadzoval častejšie. Tým nám pomôže najviac," povedal skúsený kouč na tlačovej konferencii pred stretom Ligy majstrov proti Dortmundu.

Španielsky majster stále hľadá najlepší spôsob, ako bývalú superhviezdu Paríža Saint-Germain po jeho letnom príchode zakomponovať do zostavy. Mbappého najčastejšie vídame v strede útoku, ale tam sa zatiaľ príliš nepresadil. Tri góly vsietil z pokutových kopov.

"Chcem od neho to isté, čo od Karima Benzemu. Naša hra sa za ten rok, čo tu Karim nebol, nezmenila. Útočníci musia byť neustále pripravení k rýchlemu prechodu do ofenzívy," prezradil Ancelotti.

Mbappému nepomáha ani porovnávanie s barcelonským kanonierom Robertom Lewandowskim, ktorý má v úvodnej polovici sezóny skvelú formu a nastrieľal už 14 gólov. Udržiava si priemer viac ako zásah na zápas. V španielskej lige sa presadil dokonca dvakrát viac než 25-ročný Francúz.

Ten navyše čelí aj niekoľkým škandálom. Vo Francúzsku ťažko nesú, že sa pre zranenie ospravedlnil z reprezentácie a namiesto rekonvalescencie odišiel do švédskeho Štokholmu. Švédske médiá priniesli dokonca informáciu o tom, že je v krajine obvinený zo znásilnenia, ktoré razantne popiera. 

Kvôli Mbappého príchodu do Madridu sa výrazne znížil ofenzívny prínos Judea Bellinghama, ktorý v minulom ročníku vsietil desať gólov v rovnakom počte ligových vystúpení. Aktuálne na presný zásah stále čaká.

"S jeho výkonmi som spokojný. Na ihrisku obsiahne veľa priestoru. Pracuje, bojuje a dokáže sa obetovať pre ostatných. Nestrieľa góly, ale to nie je prekvapenie, pretože to, čo predvádzal vlani, sa už asi nedá zopakovať," povedal Ancelotti.

Podľa talianskeho stratéga presné zásahy nie sú to, čo Real od Bellinghama potrebuje najviac. "Máme takých kvalitných ofenzívnych hráčov, že góly budeme strieľať vždy. Talent, ktorým disponujeme v útoku, je obrovský. Tá práca, ktorú teraz Jude odvádza, je pre nás dôležitejšia."

Talian dodal, že Real potrebuje hráčov ako Bellingham, aby mohol hrať otvorený futbal plný rýchlych prechodov do útoku. "Máme futbalistov, ktorí sú na tento štýl ideálni. Preto chcem, aby hrali odvážne a nebáli sa ísť hrať hore-dole. Dobývať súpera v hlbokom bloku v zhustenom priestore nám príliš nevyhovuje. Potrebujeme priestor, aby sme mohli využiť našu rýchlosť," prezradil skúsený tréner.

Real Madrid - Dortmund (utorok, 21:00)