Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti s jasnou výzvou: Znížte počet zápasov, aby boli súťaže atraktívnejšie

Ancelotti poslal futbalovému svetu jednoznačný odkaz.
Ancelotti poslal futbalovému svetu jednoznačný odkaz.Thomas COEX / AFP
Pred štartom ďalšieho ročníka Ligy majstrov odkázal Carlo Ancelotti (65) kompetentným asociáciám svoj jasný názor na ich nakladanie s počtom zápasov počas jednej sezóny. Tréner Realu Madridu pritom poukázal aj na zranenia hráčov.

Ancelotti sa pre tento krok rozhodol aj preto, že opäť musí riešiť, ako sa vyrovnať s ďalšími absenciami v kádri. Najnovšie mu na zozname zranených pribudol Brahim Díaz, ktorý by mohol chýbať až tri mesiace. Do mužstva sa mu na jeho šťastie vrátili Tchouaméni aj Bellingham. S tímom ešte netrénoval obranca Militão, podľa Taliana však bude na domáci duel Ligy majstrov proti Stuttgartu k dispozícii.

Ostrieľaného trénera sa na tlačovej konferencii opýtali na spôsob zníženia množstva zranení. "Ak riadiace orgány nevidia, že sa hráči zrania, pretože hrajú príliš veľa zápasov, tak máme problém. Žiadam ich, aby sa zastavili a popremýšľali o znížení počtu duelov, aby boli súťaže atraktívnejšie,“ odkázal.

Real Madrid registruje ďalšiu stratu, dlhá pauza vraj neminie Brahima Díaza

"Hľadali sme, čo sa dá robiť, ale nie je to v našich silách. Harmonogram je príliš náročný. Prichádza nová súťaž a nikto nevie, ako to dopadne. Môže to byť zábavnejší formát, ale aj nemusí. Isté však je, že nás čakajú dva zápasy naviac," narážal kouč Realu na prechod z klasickej skupinovej fázy LM na ligovú.

Viac než skúsený kormidelník odpovedal aj na otázku ohľadom nadšenia pred štartom ďalšej sezóny Champions League, do ktorej Los Blancos vstupujú ako obhajcovia trofeje:

"Vzrušenie je rovnaké. Liga majstrov je pre mňa veľmi špeciálna. Byť tu, rozprávať sa s hráčmi, pripravovať tréningy, znášať vzniknuté problémy, ktoré sa stále vyskytnú. Mnohokrát sú to však iba nezmysly, ktoré považujeme za problémy. Ako v živote. Mám rád každý deň."

Program najbližších zápasov Realu.
Program najbližších zápasov Realu.Flashscore

Ancelotti sa pripojil k mnohým hráčom, ktorí naznačujú, že program futbalových klubov je zložený z príliš veľa zápasov. Viacerí uvádzajú, že neexistuje iné logické vysvetlenie než to, že základnú logiku menia peniaze a zisky. Práve to podľa nich poháňa vznik nových formátov súťaží a s tým súvisiaci zvýšený počet duelov.

Real Madrid - Stuttgart (utorok, 21:00)