Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Andrej Zvolenský o Slovane: Základy postavil tréner Weiss, je to slovenský Special One

Weiss sa teší na konfrontáciu s futbalovou smotánkou.
Weiss sa teší na konfrontáciu s futbalovou smotánkou.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Zástupca slovenského futbalu je vo futbalovej Lige majstrov po 14 rokoch. Slovan Bratislava prešiel ako jediný klub všetkými predkolami a môže sa tešiť na veľké zápasy proti slávnym tímom. Dôležité témy spojené so šampiónom Niké ligy rozobrala česká verzia Flashscore Správ v podcaste Liversport Daily s komentátorom televízie Markíza Andrejom Zvolenským (31).

Slováci a najmä priaznivci Slovana sa tešia na historicky prvú účasť medzi európskou elitou. V najprestížnejšej súťaži na starom kontinente čakajú slovenského majstra duely so značkami, akými sú Manchester City, Bayern Mníchov, Atlético Madrid či AC Miláno. Zvolenský ponúkol svoj pohľad na chod a zákulisie klubu, samotný postup do Champions League, postavenie belasých pod Tatrami a mnoho ďalších tém.

Akým veľkým úspechom je prienik Slovana do Ligy majstrov?

"Na Slovensku je to obrovský boom, vo futbalovom prostredí o tom rozprávajú všetci. Myslím si, že sa tu tešili všetci ľudia aj napriek tomu, že Slovan je u nás klubom, ktorý buď milujete, alebo nenávidíte. Všetci sa však tešia, že tu prídu svetové veľkokluby a budú hrať proti slovenskému majstrovi."

Čo je základom vo futbalovom vedení klubu?

"Základným kameňom celého klubu je tréner Vladimír Weiss starší, ale myslím si, že nebyť toho, že majiteľom klubu je podnikateľ Ivan Kmotrík starší, s ktorým má veľmi dobrý vzťah, tak by už v Slovane nebol. Úspech je skrátka zásluhou Weissa, pretože keď si vezmeme, že taký veľký klub vôbec nemá skautingové alebo analytické oddelenie, tak to hovorí samo za seba."

Weiss dotiahol do LM ďalší slovenský klub.
Weiss dotiahol do LM ďalší slovenský klub.TASR / Pavel Neubauer

Aký je pohľad Slovákov na Vladimíra Weissa st.? Môže sa totiž zdať, že má dve tváre...

"Svojím spôsobom je to tak. Rokmi a časom v zahraničí (v Rusku, Kazachstane a Gruzínsku) však v tomto smere vyspel. Na novinárov vie byť nepríjemný, ale na druhej strane má na Slovensku obrovský rešpekt a v tomto duchu sa k nemu pristupuje - je ako náš "Special One". Za sebou má veľké úspechy. Teraz už možno odskočil aj Jánovi Kozákovi staršiemu a je to asi najlepší tréner v slovenskej histórii."

Slovan vládne slovenskému futbalu. Je skutočne o toľko lepší od konkurencie, že už pred sezónou nie je pochýb o jeho titule?

"Najväčším súperom Slovana v lige je Slovan. Ak nezískajú titul, tak to bude len preto, že si to oni sami pokazia. Najbližšia konkurencia z Dunajskej Stredy pracuje asi s polovičným rozpočtom, Trnava a Žilina možno so štvrtinovým oproti Slovanu."

Livesport Daily s Andrejom Zvolenským.
Livesport

V podcaste ešte okrem iného odzneli Zvolenského názory aj na ďalšie témy:

Pohľad na renomé rodiny Kmotríkovcov

Hráčsky káder Slovana, situácia okolo Polievku a Kaprálika či príchody Gajdoša a Takáča

Kľúče postupu do hlavnej fázy Ligy majstrov až z prvého predkola

Sféry, do ktorých by mohol Slovan investovať peniaze získané z Európy

Pocity klubu z blížiacich sa bitiek proti gigantom

Reakcia na ceny lístkov na domáce zápasy Ligy majstrov

Počet predaných permanentiek

Debakel od Žiliny

Diel podcastu Livesport Daily nájdete aj na obľúbených podcastových platformách – Spotify a Apple Podcasts.