Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arteta nastúpi v Lige majstrov proti svojmu bývalému tímu: V PSG som chcel zostať

Arteta bol v PSG na hosťovaní z Barcelony.
Arteta bol v PSG na hosťovaní z Barcelony.ČTK / AP / Bradley Collyer / Profimedia
Špecifický zápas bude na lavičke Arsenalu prežívať kouč Mikel Arteta (42), ktorý svoje mužstvo povedie do bitky proti PSG v šlágri utorkového hracieho dňa Ligy majstrov. Vo francúzskom tíme totiž pôsobil na začiatku svojej kariéry.

Bývalý stredopoliar Evertonu a Gunners strávil v Paríži osemnásť mesiacov (2001/02) v rámci hosťovania z Barcelony. Za klub odohral 31 zápasov a strelil dva góly. V roku 2001 sa tešil z triumfu v Pohári Intertoto.

Pred stretnutím s PSG v Lige majstrov uviedol: "Bola to moja prvá profesionálna skúsenosť. Zažil som tam neuveriteľné obdobie. Vždy budem vďačný Luisovi Fernandezovi, pretože to bol on, kto mi veril, keď som mal 17 alebo 18 rokov, a dal mi platformu v profesionálnom futbale. Je to skúsenosť, ktorá vo mne zostane navždy. Mal som tam spoluhráčov, ktorí formovali to, kým chcem byť ako hráč, a myslím, že vo mne zapálili niečo, aby som sa stal manažérom."

Na margo pôsobenia so špičkovými hráčmi v PSG dodal: "Neuveriteľné. Mali sme Ronaldinha, Okochu, Anelku, Pochettina, Heinzeho. Všetci boli skvelí." 

"Chcel som tam zostať, ale v tej chvíli ma vlastnila Barcelona a nevedeli sa dohodnúť. Potom som musel urobiť niečo iné. Ale bol som tam veľmi šťastný a taký je futbal," zaspomínal si.