Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona má dôvod na radosť, de Jong je späť. Zažije v LM debut pod Flickom?

De Jong je pripravený na zápasovú záťaž.
De Jong je pripravený na zápasovú záťaž.Javier Borrego/ AFP7 / Shutterstock Editorial / Profimedia
Fanúšikovia Barcelony majú pri početnej maródke dôvod na radosť. Pred domácim duelom Ligy majstrov proti Young Boys sa na zápasovú súpisku po piatich mesiacoch vracia Frenkie de Jong (27), ktorý si dal dokopy zranený členok.

Holanďan utrpel zranenie ešte 21. apríla počas El Clásica na štadióne Realu Madrid. Teraz však už patrí na 23-členný zoznam hráčov pre stret v rámci Champions League so švajčiarskymi Young Boys.

Stredopoliar už v nedávnom rozhovore povedal, že je blízko k návratu a svojmu tvrdeniu neostal nič dlžný. Ak ho tréner Hansi Flick postaví na ihrisko, bude to jeho debut pod vedením nemeckého kouča. Prítomnosť de Jonga je vítaným impulzom pre Blaugranas, ktorých plány narušili situácie zranených Bernala a Olma či nedoliečeného Gaviho.

Od svojho príchodu do klubu v roku 2019 odohral reprezentant Holandska za Barcu 213 súťažných zápasov, čím sa zaradil na 19. miesto v historickom rebríčku legionárov. Za Kataláncov strelil 17 gólov a pridal 19 asistencií. Od minulej sezóny má tú česť byť jedným zo štyroch kapitánov prvého tímu.

Barcelona - Young Boys (21:00)