Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona po rýchlom vylúčení podľahla Monaku, Arsenal iba remizoval. Hladká výhra Bayeru

Aktualizované
Monako využilo presilovku a zdolalo Barcelonu.
Monako využilo presilovku a zdolalo Barcelonu.Profimedia / ČTK / AP / Laurent Cipriani
Futbalisti Leverkusenu vyhrali vo štvrtkovom zápase hlavnej fázy Ligy majstrov na pôde Feyenoordu vysoko 4:0. Barcelona po rýchlej červenej karte prehrala v Monaku. Arsenal získal proti Atalante aspoň jeden bod, zatiaľ čo Atlético Madrid zachránilo všetky v nadstavenom čase.

Crvena Zvezda - Benfica 1:2

Turecký stredopoliar Kerem Akturkoglu poslal Benficu do vedenia a ak počítame aj zápas národného tímu proti Islandu, tak sa presadil v treťom zápase po sebe, celkovo v nich zaznamenal päť gólov. Po príchode z Galatasarayu nastúpil za portugalský tím druhý raz, znova skóroval.

Pridal sa k nemu krajan Orkun Kokcu. Ten má po šiestich súťažných vystúpeniach tohto ročníka bilanciu 2+3. Jednu asistenciu zaznamenal obranca Bah, tesne pred polčasom sa zranil a musel striedať. Angolský futbalista Milson v závere iba upravil konečný výsledok.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Feyenoord - Leverkusen 0:4

Feyenoord pokračuje v nevýraznom úvode sezóny, pretože v štyroch ligových kolách až trikrát remizoval a teraz zaznamenal najvyššiu domácu prehru v pohárovej Európe. Leverkusen o nej rozhodol už počas prvého polčasu, v ktorom strelil všetky štyri góly.

Hneď o dva sa postaral mladý stredopoliar Florian Wirtz a stal sa prvým nemeckým hráčom, ktorý pri debute v LM skóroval viac ako raz. V úvode ročníka počas piatich súťažných vystúpení disponuje skvelou bilanciou 5+1. Dve asistencie pre zmenu pridal krajný obranca Jeremie Frimpong.

Skóroval druhý bek pohybujúci sa pri postrannej čiare a síce Alejandro Grimaldo, vlastný gól si strelil brankár Timon Wellenreuther. Bayer je po jasnej výhre v priebežnej tabuľke na treťom mieste o skóre za Bayernom a Celticom. Dávid Hancko odohral za domáci tím kompletných 90 minút.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Atalanta - Arsenal 0:0

Arsenal vedel, že na pôde Atalanty ho nečaká nič jednoduché, čo sa aj jasne ukázalo na ihrisku. Domáci mohli viesť, ale David Raya chytil pokutový kop Reteguia. Pre Španiela išlo o štvrtý úspešný zákrok pri penalte z posledných ôsmich, ktoré sa proti nemu zahrávali. Famóznym zákrokom potom z čiary vytesnil okamžitú dorážku.

Gunners iba remizovali a nevstúpili do milionárskej súťaže podľa predstáv. Naopak, pre tím z Bergama môže byť tento bod veľmi cenný. Kai Havertz nastúpil na svoj jubilejný 50. zápas v LM. Atalanta od debutu v LM (2019/20) aspoň raz neprehrala proti štyrom anglickým tímom (Man. City, Man. United, Liverpool, Arsenal).

Lepšie je na tom iba Bayern (5). Gunners nedokázali skórovať v Lige majstrov na talianskej pôde štyrikrát po sebe. Stalo sa tak v zápasoch proti Atalante (0:0), Neapolu (0:2), AC (0:4) a AS (0:1).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Atlético Madrid - RB Lipsko 2:1

Slovinský útočník Benjamin Šeško sa presadil proti Atléticu už v čase 3:55, čo znamená, že madridský tím inkasoval svoj najskorší gól v Lige majstrov. Mladík v ostatných štyroch dueloch udrel dokopy päťkrát a v rámci milionárskej súťaže išlo o jeho štvrtý zásah.

Madridský celok ale dokázal skóre otočiť. Antoine Griezmann najskôr vyrovnal a v nadstavenom čase druhého polčasu práve jeho loptu zakončil do siete obranca José Maria Gimenéz. Uruguajský obranca skóroval prvýkrát od 30. apríla 2023. V LM udrel ešte počas ročníka 2020/21. Atleti prvý raz v histórii vyhrali doma v LM šesťkrát v rade.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Brest - Sturm Graz 2:1

Do brány oboch celkov nastúpili holandskí brankári, ktorými boli Marco Bizot a Kjell Scherpen. Keď k takejto skutočnosti došlo na poli milionárskej súťaže naposledy, písal sa rok 2000. Vtedy proti sebe vyrukovali Ruud Hesp na strane Barcelony a Ed de Goey za Chelsea.

Brest svoj debut v milionárskej súťaži okorenil výhrou, o ktorej gólmi rozhodli Magnetti a Sima, bývalý hráči Slavie. Bol to jeho ôsmy kariérny gól v európskych pohárových súťažiach. Všetci hráči tohto francúzskeho mužstva ich dali dokopy desať. Graz priebežne vyrovnával vďaka vlastnému zásahu v podaní Fernandesa.

Brest je prvým francúzskym tímom, ktorý v 21. storočí pri svojom debute vyhral. Nedokázali to Lille (prehra 2001), Montpellier (prehra, 2012) a ani Rennes (remíza, 2020).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Monako - Barcelona 2:1

Barcelona začala zápas veľmi zle, keďže ter Stegen sa zamotal v rozohrávke, čo chcel uhasiť Eric García, no fauloval a v čase 9:32 videl najrýchlejšiu červenú kartu udelenú hráčovi Blaugranas v Lige majstrov. Početnú prevahu veľmi rýchlo využil na otvorenie skóre Maghnes Akliouche, ktorý sa na klubovej úrovni presadil prvý raz od apríla.

Hostia každopádne zbrane nezložili a napriek oslabeniu vyrovnal vo skvelej forme hrajúci Lamine Yamal. Mladý krídelník strelil svoj prvý gól v milionárskej súťaži, pričom po šiestich súťažných dueloch tohto ročníka má skvelú bilanciu 4+4. Premiérovo v kariére sa presadil počas dvoch duelov po sebe.

Vo veku 17 rokov a 68 dní sa stal druhým najmladším strelcom v LM. O 28 dní skôr to dokázal jeho spoluhráč Ansu Fati, ktorý sa práve na tento duel vrátil po zranení, nastúpil v závere. Yamal odohral jedenásty duel v LM, spomedzi sedemnásťročných hráčov, alebo mladších, ide o najvyššie číslo.

Prekonal trio Jude Bellingham, Youri Tielemans a Warren Zaïre-Emery (všetci 10). K tomu je  trinástym tínedžerom s gólom za Barcelonu v LM. V tomto smere je úspešnejší iba Ajax (14). Poliak Robert Lewandowski nastúpil na svoj 121. zápas v Lige majstrov, čím predbehol Pepeho a Roberta Carlosa, zároveň sa osamostatnil na 20. mieste.

V druhom polčase sa stal hrdinom Monaka iba osemnásťročný mladík George Ilenikhena. V lete prišiel z Antverp, za ktoré v minulom ročníku LM už skóroval. Každopádne, išlo o jeho premiérový zásah v drese kniežat. Vo veku 18 rokov a 34 dní sa stal najmladším strelcom francúzskeho tímu v LM. Prekonal Kyliana Mbappého (18 rokov, 63 dní).

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore