Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona tlaku nepodľahla. Počíta sa nielen každý bod, ale aj gól, uvedomuje si Raphinha

Raphinha patrí ku kľúčovým postavám Barcelony.
Raphinha patrí ku kľúčovým postavám Barcelony.TASR / AP Photo / Joan Monfort
Raphinha (27) vyhlásil, že po ťažkých prehrách v Monaku a Osasune ho potešil charakter a výkon Barcelony pri víťazstve 5:0 nad švajčiarskym Young Boys.

Barcelona - Young Boys 5:0

Barcelona pred dvoma týždňami prehrala duel Ligy majstrov v Monaku 2:1. Po skvelom štarte do La Ligy, keď zaznamenala sedem víťazstiev za sebou, cez víkend nezvládla súboj v Osasune a utrpela nečakanú prehru 4:2. Raphinha, ktorý sa stal hráčom zápasu po góle a asistencii pri jednom z dvoch zásahov Roberta Lewandowskeho, povedal, že výsledok bol pre mužstvo potrebnou vzpruhou, aby sa mohlo naďalej zlepšovať.

"Vedeli sme, že v tomto novom formáte Ligy majstrov musíme po prehre rýchlo a rozhodne udrieť. A a to sme aj urobili. Víkendová prehra v lige na nás vyvinula ďalší tlak, ale tím zareagoval dobre a som hrdý na náš výkon. Na tejto úrovni sa počíta nielen každý bod, ale aj každý strelený gól, takže čím viac, tým lepšie,“ povedal produktívny brazílsky útočník pre Movistar Plus.

Hansi Flick súhlasil so svojím zverencom, pokiaľ ide o dôležitosť gólového rozdielu v novom formáte. Napriek chvále verí, že je stále čo zlepšovať. "Musíme trochu lepšie vstupovať do stretnutí. Byť od začiatku dynamickejší ako celok. S pribúdajúcimi minútami sa to však zlepšuje. Som spokojný s Raphinhom, ktorý hral naozaj dobre, ale nemôžeme hovoriť len o jednom hráčovi, najdôležitejšie je hrať ako tím. Jednotlivci môžu hrať tak dobre len vtedy, ak budú aj ich spoluhráči," hovoril.

Barcelona v nedeľu cestuje do Deportiva Alavés. Po reprezentačnej prestávke sa stretne so Sevillou, potom bude 23. októbra hostiť Bayern Mníchov a o tri dni neskôr si zmeria sily proti úhlavnému rivalovi Realu.