Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelonu s Bayernom potupil, teraz je na opačnej strane. Chcem ich poraziť, hlási Flick

Reuters
Flicka čaká výnimočný súboj.
Flicka čaká výnimočný súboj. Reuters/Pablo Morano
Tréner Hansi Flick (59) bude s Barcelonou v rámci duelu Ligy majstrov hostiť svojho bývalého zamestnávateľa. Do Katalánska zavíta Bayern Mníchov, nemeckého kouča tak čaká špeciálny zápas s klubom, na ktorý má krásne spomienky.

Flick na trénerskej lavičke Bayernu v roku 2020 oslavoval zisk trofeje Ligy majstrov ako súčasť treble a v nasledujúcom roku už šéfoval národnému tímu Nemecka. V lete 2024 sa stal lodivodom Barcelony, ktorú aktuálne drží na vrchole La Ligy s deviatimi víťazstvami z desiatich zápasov.

Blaugranas v úvodnom kole LM prehrali na pôde Monaka 1:2, chuť do práce si napravili víťazstvom 5:0 nad Young Boys. Flick teraz túži po európskom triumfe nad Bavormi a zvýšením sebavedomia pred sobotným El Clásicom.

"Bayern je v mojom živote niečo výnimočné, vynikajúci klub, mám tam veľa známych a vzťahov s hráčmi i manažérmi. Bolo to skvelé obdobie, sú to spomienky. Teraz je tu však nová kapitola, som tu nadšený a veľmi šťastný," povedal na tlačovej konferencii.

"Mám veľmi dobrý pocit z toho, že som tu. Fanúšikovia nás podporujú s veľkou vášňou, to vás núti dať do toho všetko. Takto budeme pokračovať, chceme byť dobre pripravení. Bayern môžem spoznať o niečo lepšie, bude to ťažký zápas," dodal tréner.

Flick doviedol bavorský tím pred štyrmi rokmi vo štvrťfinále LM k poníženiu Barcelony debaklom 8:2. Otázkam o tomto zápase sa vyhol a uviedol, že hráči by mali svoju energiu nasmerovať do súčasnosti: "To, čo sa stalo v minulosti, nemôžeme zmeniť, ale môžeme zmeniť to, čo sa stane teraz. Chcem, aby sme boli dobre pripravení a vydali zo seba to najlepšie. Chceme poraziť Bayern."

Kormidelník klubu z Camp Nou pred bitkou sľuboval kvalitné nasadenie. "Je dôležité, aby sme tvrdo pracovali a dosiahli to, čo chceme. Fanúšikovia sa môžu spoľahnúť, že zo seba vydáme všetko. Nie vždy podávame stopercentné výkony, preto sa do ďalšieho zápasu snažíme zlepšiť. Bude dôležité, aby sme na súpera vytvorili tlak," vravel.

Barcelona - Bayern (21:00)