Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayern očakáva v Anglicku búrlivú atmosféru. Kane trénoval, no naďalej nad ním visí otáznik

Harry Kane po menšom zranení zasiahol do tréningu.
Harry Kane po menšom zranení zasiahol do tréningu. TASR / Sven Hoppe / dpa via AP
Naďalej ostáva otázne, či Harry Kane (31) nastúpi do stredajšieho duelu Ligy majstrov proti Aston Ville. Podľa slov hlavného trénera Vincenta Kompanyho (38) chce Bayern Mníchov zužitkovať svoje skúsenosti aj napriek jeho možnej absencii.

Kane strelil štyri góly v prvom dueli najprestížnejšej klubovej súťaže, keď Bayern zdemoloval Dinamo Záhreb 9:2. Prispel tak k vytvoreniu rekordu v počte presných zásahov jedného tímu v zápase Ligy majstrov. Anglický útočník však v sobotu nedokázal pri remíze 1:1 proti bundesligovému majstrovi Bayeru Leverkusen ani raz ohroziť priestor troch žrdí. V závere sa navyše pri jednom zo súbojov zranil.

"Harry trénoval a všetko išlo dobre. Musíme však počkať a uistiť sa, že to tak zostane. Potom môžeme v pokoji urobiť správne rozhodnutie,“ povedal Kompany na utorkovej tlačovej konferencii.

Kouč nemeckého giganta očakáva, že jeho zverenci si konfrontáciu proti tímu Unai Emeryho z Premier League užijú. "Každý vie, že od posledného zápasu Aston Villy v pohárovej Európe uplynulo viac ako 40 rokov. To, čo dokázali v minulej sezóne, bolo výnimočné, zaslúžili si to. Je to naozaj organizovaný tím, ktorý má doma dobrú atmosféru. Bayern je však na tieto večery zvyknutý. My si to chceme užiť a hráči sú pripravení na to, aby tu hrali," rozrozprával sa. 

Serge Gnabry, ktorý pred odchodom do Nemecka hrával za Arsenal a West Bromwich Albion, bol zo svojho návratu na Britské ostrovy nadšený. "Anglicko je veľmi špeciálne. Na starých štadiónoch vládne skvelá atmosféra. Futbal je tu pre ľudí často najväčšou vecou. Bude to prvý domáci duel Villy v Lige majstrov po mnohých rokoch, bude to tu burácať," je si vedomý búrlivej kulisy.

Bayern chce zopakovať triumf aj v druhom vzájomnom stretnutí medzi týmito dvoma klubmi. V roku 1982 vyhrala Aston Villa finále Európskeho pohára nad nemeckým tímom 1:0 a získala svoju jedinú veľkú trofej.

"Sú veľmi konzistentní, hrajú dobre a fyzicki. Taktiež veľmi dobre bránia. Nebude to ľahké. Tréner však vyžaduje určitý drajv, vysokú intenzitu, aby sme súpera nepustili do žiadnej šance. O to nám momentálne ide. Je to skvelý pocit, že sme opäť takí suverénni. V posledných rokoch sa nám to počas dlhých úsekov nedarilo. Čím dominantnejší ste, tým viac šancí máte, tým viac gólov môžete streliť. Aktuálne nás to v útoku veľmi baví,“ doplnil 29-ročný útočník.

Aston Villa - Bayern Mníchov (21:00)