Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Benfica chce podľa Schmidta v Miláne dokázať, že patrí medzi európsku špičku

Roger Schmidt sa pred odvetou nevzdáva. Miláno chce potrápiť.
Roger Schmidt sa pred odvetou nevzdáva. Miláno chce potrápiť.Profimedia
Stredajšia odveta štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Interu je ideálnou príležitosťou ukázať, že Benfica patrí medzi európsku špičku. To sú slová, ktoré vyriekol tréner Roger Schmidt (56) na tlačovej konferencii.

V úvodnom zápolení sa Interu podarilo skórovať dvakrát po zmene strán. Najskôr otváral skóre Nicolò Barella a neskôr ho spečatil Romelu Lukaku. Benfica po šiestich víťazstvách a dvoch remízach prišla o svoju tohtosezónnu neporaziteľnosť v Lige majstrov.

"Vedeli sme si vytvoriť šance, no zostali nevyužité. Potrebujeme sa motivovať navzájom. Zostať maximálne koncentrovaní a nechať na ihrisku len tie emócie, ktoré nám pomôžu zvrátiť nepriaznivý priebeh. Je čas dokázať, že patríme medzi európsku špičku," uviedol v utorok novinárom Roger Schmidt.

A čo by podľa 56-ročného lodivoda mohlo dopomôcť k obratu? "Skorý gól by dvojzápas zmenil. Rovnako ako ten, ktorý sme inkasovali v samom závere prvého duelu," reagoval a nadviazal, že jeho zverenci musia byť v ofenzíve odvážni. Od úvodu sa tlačiť do zakončenia. "Videl som hrať svoj tím v najlepšej forme a tú sme doma neukázali. Mali sme veľké rezervy." 

Nemecký tréner sa vrátil k prvému stretnutiu ešte raz, keď spomenul, že mužstvu chýbala na trávniku rovnováha. "Ako som spomenul, vytvorili sme si niekoľko sľubných príležitostí, ale v ofenzíve je nutné, aby sme našli správnu rovnováhu." 

Napriek ofenzívnej prevahe Benfica ostatný ligový duel s Chavesom prehrala.
Napriek ofenzívnej prevahe Benfica ostatný ligový duel s Chavesom prehrala.Opta by Stats Perform

Benfica pricestovala do Milána s tromi prehrami v rade naprieč všetkými súťažami. Napriek tomu sa udržala na čele portugalskej Primeira Ligy so štvorbodovým náskokom pred druhým Portom.

"Je zvláštne prehrať trikrát po sebe. Niečo také nečakáte. Najmä preto, že pred touto sériou sme zlyhali len raz. Počas celej sezóny sú hráči fantastickí a to niečo znamená. Aj keď Inter vyhral 2:0, štatistiky ukazujú, že to bol pomerne vyrovnaný súboj. Mali sme svoje šance. Po takejto sezóne nie je možné, aby sme boli skeptickí a skleslí," dodal na záver Schmidt.

Prehľad zápasu Inter - Benfica