Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Borjan bol po víťazstve Slovana hrdý na kolektív, podľa Weissa ešte nie je rozhodnuté

Aktualizované
Radosť v tábore slovenského majstra po záverečnom hvizde.
Radosť v tábore slovenského majstra po záverečnom hvizde.Profimedia
Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov na pôde HŠK Zrinjski Mostar 1:0. Duel v Bosne a Hercegovine rozhodol v 53. minúte Sharani Zuberu (23).

HŠK Zrinjski Mostar - ŠK Slovan Bratislava 0:1 

Slovanu pred zápasom vypadol pre chorobu zo súpisky Vladimír Weiss ml., ofenzíva "belasých" tak dostala nečakanú trhlinu. S kapitánskou páskou nastúpil namiesto neho Aleksandar Čavrič.

Víťaz dvojzápasu nastúpi v 3. predkole proti úspešnejšiemu zo súboja Šerif Tiraspoľ/Maccabi Haifa, zdolaný tím čaká presun do 3. predkola Európskej ligy. V ňom bude jeho súperom porazený z dvojzápasu medzi Breidablikom a FC Kodaň.

"Bol to veľmi ťažký zápas, som úplne 'vyflúsnutý'. Nemali sme veľa šancí, preto je skvelé, že sme tu dokázali zvíťaziť. Zuberu mal za úlohu zabiehať si na centre, som rád, že mu to vyšlo," vyjadril sa po súboji obranca Lukáš Pauschek.

Oporou slovenského majstra bol opäť brankár Milan Borjan. Nová posila ovplývala veľkou istotou a pripísala si čisté konto. "Som hrdý na chalanov, v obrane sme podali fantastický výkon. Bolo tam veľa obetavosti. Som rád, že sme dokázali zvíťaziť," tešil sa Kanaďan.

Tréner Weiss st. však krotil prehnaný optimizmus. "Výsledok je výborný, odbojovali sme zápas, oddreli ho. Nechali sme súpera párkrát odcentrovať, tam boli nebezpeční. Nám chýbal Vlado, im Bilbija. Takéto súboje sa nehrajú na krásu. Verím, že do odvety nás príde podporiť plný štadión, Zrinjski má svoju kvalitu, ešte nie je nič rozhodnuté."

Odveta je na programe o týždeň, v utorok 1. augusta o 20:30 na Tehelnom poli.