Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cesta Slovana v Lige majstrov pokračuje, na Cypre gól nedostal a postúpil do play-off

Aktualizované
Slovan postúpil do play-off Ligy majstrov.
Slovan postúpil do play-off Ligy majstrov.TASR
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do play-off Ligy majstrov. Rozhodol o tom odvetný duel 3. predkola, v ktorom stačila slovenskému šampiónovi aj remíza 0:0, keďže v prvom stretnutí zvíťazil 2:0. Slovan si zahrá v bojoch o účasť v hlavnej fáze prvýkrát od sezóny 2014/15, postupom si zabezpečil minimálne účasť v hlavnej časti Európskej ligy.

APOEL Nikózia - Slovan Bratislava 0:0

/prvý zápas 0:2, postupuje Slovan/

Tréner Weiss mal pred sebou znova náročné rozhodovanie, koho vynechať zo zostavy a rozhodol sa pre skúseného Barseghjana. V zostave znova nechýbali traja stopéri s Bajričom na pozícii defenzívneho stredopoliara. Do brány sa podľa očakávaní postavil Takáč.

APOEL začal aktívne a už v druhej minúte mal obrovskú šancu. Center zľava vo vzduchu zasiahol Ndongala, jeho hlavičku Takáč bravúrne vytiahol na žrď. Lopta sa odrazila, africký krídelník dorážkou zblízka takisto neuspel, keďže gólman hostí predviedol ešte lepší reflexívny zákrok. Nakoniec sa mával ofsajd, ale išlo o famózne zákroky.

Na druhej strane to skúsil z diaľky Kucka, vonkajškom mieril k tyči, čo prečítal Belec. Domáci však mali viac z hry a snažili sa všetko tlačiť do pokutového územia. Tečovaná strela z diaľky od Quintillu narobila ďalšie veľké starosti pre Takáča, ten opäť skvele zareagoval.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

V 32. minúte sa Marquinhos natlačil k hlavičke cez Blackmana, v dobrej pozícii mieril nad brvno. Tento Brazílčan sa zakrátko ocitol v ešte lepšej možnosti, znova zakončil hlavou, tentoraz do pravej žrde. Tolič v nadstavenom čase s odretými ušami ušiel po nepríjemnom faule na Kostadinova druhej žltej karte a tým pádom vylúčeniu.

Belasí nepredvádzali dobrý výkon, napriek tomu mali cez prestávku to najpodstatnejšie a to optimistickú pozíciu na postup. Po zmene strán Slovan zvýšil aktivitu a bol veľmi blízko ku gólu. Tolič predviedol skvelú prihrávku za obranu a Mak razom išiel sám na kasu. Strelu Belec jemne posunul končekmi prstov a tá skončila na žrdi.

Slovenský majster dokázal byť v druhom polčase viac na lopte a nepúšťal APOEL do toľkých možností ako na úvod. Definitívne sa duel zlomil v 80. minúte, keď obranca Radosav Petrovič videl po faule v strede poľa druhú žltú a tým pádom červenú kartu.

O chvíľu neskôr po štandardnej situácii cyperského tímu potiahol kontru striedajúci Barseghjan, prihral pred malé vápno a Bajrič v stopercentnej príležitosti prestrelil bránu. Hlavný arbiter nadstavil až desať minút, no Slovan počas nich bez väčších problémov kontroloval hru a oslavuje postup do play-off Ligy majstrov.

Jeho súperom bude postupujúci z dvojice medzi Ferencvárošom a Midtjyllandom, pričom úvodné stretnutie vyhral dánsky tím na domácej pôde 2:0. V úvodnom zápase sa predstaví na pôde súpera, odvetu bude hrať doma na Tehelnom poli.

Play-off najprestížnejšej klubovej súťaže si belasí zahrali naposledy v sezóne 2014/15. Vtedy v 3. predkole vyradili moldavský Šerif Tiraspoľ, v play-off napokon stroskotali na bieloruskom BATE Borisov.