Liga majstrov: Chytať bude Courtois, hlási Ancelotti a vraví aj o kľúčoch k úspechu vo finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chytať bude Courtois, hlási Ancelotti. Talian vraví aj o kľúčoch k finálovému úspechu v LM

Courtois počas tréningu pred finále Ligy majstrov.
Courtois počas tréningu pred finále Ligy majstrov.Reuters
Manažér Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) ukončil diskusiu o brankároch svojho tímu a oznámil, že v sobotňajšom finále Ligy majstrov proti Borussii Dortmund vo Wembley nastúpi Belgičan Thibaut Courtois (32). V bráne sa tak nepredstaví Ukrajinec Andrij Lunin (25), ktorého v posledných dňoch trápili horúčky a chrípka.

Courtois je všeobecne považovaný za jedného z najlepších gólmanov súčasného futbalu. Po návrate z dlhej pauzy spôsobenej augustovým roztrhnutím predného skríženého väzu zasiahol od začiatku mája do štyroch zápasov.

Jeho comeback postavil talianskeho trénera pred zložité rozhodnutie, keďže Lunin žiaril počas celej sezóny a Realu pomohol k titulu v LaLige. Hrdinom bol najmä vo štvrťfinále Ligy majstrov, keď Los Blancos na penalty porazili Manchester City a dostali sa do semifinále.

Ancelotti si v posledných týždňoch nechával rozhodnutie pre seba, ale keď Lunin vynechal posledný týždeň prípravy Realu na finále a pre vírus nemohol odcestovať s mužstvom do Londýna, mal to kouč oveľa jednoduchšie.

"Lunin mal chrípku a odcestuje z Madridu. Je v poriadku, ale bude na lavičke. Chytať bude Courtois," povedal Talian na tlačovej konferencii vo Wembley. Lodivod priznal, že jeho tím si je vedomý toho, že je vnímaný ako obrovský favorit proti Dortmundu, ktorý v tejto sezóne Bundesligy skončil až na piatom mieste.

Kormidelník Realu však uviedol, že on a jeho hráči sú dostatočne skúsení na to, aby nespadli do pasce prílišného sebavedomia. "Finále je najdôležitejší zápas, ale aj najnebezpečnejší. Musíte si užívať to, že ste tu. Práve to sa chystáme urobiť, ale potom je tu obava, že sa niečo môže pokaziť," vravel Ancelotti a dodal:

"Cítite, že víťazstvo v Lige majstrov je veľmi blízko a bojíte sa, že by vám mohlo uniknúť. Dôležité je, že vieme, že musíme všetko robiť veľmi dobre, mať trochu šťastia a nikdy sa nevzdávať."

Keďže madridský gigant sa snaží získať rekordný 15. titul v LM a šiesty za posledných 10 rokov, Ancelotti sa vyjadril, že svoj tím nemusí extra motivovať. Preňho samotného to bude ôsme európske finále, z toho dve absolvoval ako hráč a dve ako tréner Realu.

"Prioritou je odovzdať hráčom jasné myšlienky. Budem čo najpriamejší, pretože mám pocit, že potom moji hráči reagujú pred zápasom najlepšie. Budem hovoriť o taktike. Emócie prídu neskôr a každý sa s nimi vyrovná podľa svojej povahy. Pred zápasom budú negatívne, ale strach je dôležitou súčasťou toho, aby sme robili veci dobre, to musíme vedieť," vysvetlil.

"Počas sezóny tím ukázal dve dôležité vlastnosti - technickú kvalitu a obetavosť. Oboje budú kľúčom k potrebnému výsledku," dodal na záver.

Dortmund - Real Madrid (sobota, 21:00)