Citizens musia vo finále LM ignorovať minulosť, tvrdí lodivod Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Citizens musia vo finále LM ignorovať minulosť, tvrdí lodivod Guardiola

Manažér Man City chce prelomiť klubovú smolu z európskej scény.
Manažér Man City chce prelomiť klubovú smolu z európskej scény.Reuters
Minulé nezdary Manchestru City v Európe či domáce úspechy nebudú mať žiadny vplyv na sobotňajšie finále Ligy majstrov, povedal manažér Pep Guardiola (52). Svojich hráčov vyzval, aby sa sústredili na vlastné výkony.

Španielsky lodivod získal v City päť titulov v Premier League, dvakrát FA Cup, štyri Ligové poháre, ale európsky úspech sa manažérovi, ktorý túto trofej získal dvakrát ako tréner Barcelony, zatiaľ vyhol.

"Citizens" nikdy nevyhrali elitnú európsku klubovú súťaž a v roku 2021 prehrali finále s Chelsea, tento týždeň ale budú favoritmi na víťazstvo nad Interom Miláno a dokončenie svojej snahy o historické treble - v aktuálnom ročníku už vyhrali Premier League a FA Cup.

"Je to sen byť tu, pred dvomi rokmi sme boli v inej situácii. Budeme sa snažiť vydať zo seba maximum, pretože vieme, že finále závisí od toho, ako sa budete správať počas konkrétnych 90 minút. Nie je to o histórii," povedal tréner anglického majstra novinárom pred finále v Istanbule a dodal:

"Je to o tom, čo musíte urobiť počas 90 minút, aby ste boli lepší ako súper. Nepočíta sa, čo ste urobili v skupinovej fáze, vo štvrťfinále, v minulej sezóne, v Premier League alebo v FA Cupe. Je to jeden jediný zápas."

Šéf "svetlomodrých" pochválil organizáciu a obranu protivníka, pričom taliansky tím inkasoval počas šiestich zápasov v tohtoročnej vyraďovacej fáze Ligy majstrov len tri góly. "V najbližších dňoch sa budeme snažiť pochopiť, ako hrať s veľkými ťažkosťami, pretože nie je ľahké útočiť na defenzívny systém, ktorý Inter používa," vravel Guardiola.

"Budeme musieť mať rytmus, byť trpezliví a rozpoznať správne tempo. Majú dobrú formu nielen v tom, ako bránia, ale aj ako dobre narábajú s loptou. Skutočne dobrý postup útoku, ktorý sa začína u ich brankára Onanu. To nám sťažuje vysoký pressing," vysvetlil trénerský mág.

Termín finále Ligy majstrov
Termín finále Ligy majstrovFlashscore