Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Debut z ríše snov. Wirtz pri svojej premiére v LM dvakrát skóroval: Bolo to špeciálne

Wirtz bol pri svojom debute v Lige majstrov hviezdou zápasu.
Wirtz bol pri svojom debute v Lige majstrov hviezdou zápasu.Yves Herman / Reuters
Florian Wirtz (21) z Bayeru Leverkusen sa už nevedel dočkať, kedy si zahrá Ligu majstrov. Vo štvrtok premenil svoj debut na nezabudnuteľný večer, keď dvomi gólmi prispel k demolácii holandského Feyenoordu.

Feyenoord - Leverkusen 0:4

Wirtz poslal Leverkusen do vedenia už v piatej minúte, keď s pomocou spoluhráča Roberta Andricha využil zaváhanie súperovej obrany. V prvom dejstve navyše ešte zakončil presnú prihrávku od Jeremieho Frimponga a zvýšil na 3:0.

Bol teda vyhlásený za muža zápasu, ale väčšiu radosť mu urobilo to, že sa konečne objavil v stretnutí Ligy majstrov. "Samozrejme, že mám radosť z ocenenia a mojich dvoch gólov. Pre mňa je však dôležitejšie, že sme vyhrali ako tím. Špeciálne pre mňa bolo aj to, že som si konečne zahral v Lige majstrov. V tejto sezóne sa teším na mnoho ďalších zápasov. Dúfam, že ich bude oveľa viac."

Keď sa Leverkusen naposledy predstavil v skupinovej fáze pred dvoma rokmi, v tom čase sa snažil vrátiť po zranení kolena. Odvtedy sa z Wirtza stal jeden z najlepších hráčov v európskom futbale a v minulej sezóne nastúpil v každom zápase, keď sa Leverkusen stal prvým tímom, ktorý dokončil sezónu Bundesligy bez prehry. Získal ligový titul, vyhral Nemecký pohár a dostal sa aj do finále Európskej ligy.

V tejto sezóne pokračuje Nemec vo svojej skvelej forme, v Bundeslige sa presadil už trikrát a skóroval aj za národný tím.

"Nevedel som si ani len predstaviť, že sa mi bude tak dariť. V posledných dňoch som bol naozaj šťastný a predstavoval som si, že konečne budem hrať v Lige majstrov. Teší ma, že to dopadlo takto a že sme hrali dobre ako tím," dodal.