Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Defenzíva Slovana musí byť v pozore. Máme v úmysle útočiť, hovorí kouč Midtjyllandu

Thomasberg na tlačovke naznačil taktický plán svojho tímu.
Thomasberg na tlačovke naznačil taktický plán svojho tímu.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / DANIEL STENTZ
Tehelné pole zažije v stredu večer futbalový sviatok. Bratislava i celé Slovensko očakávajú veľký zápas, ktorý určí, či belasí prvýkrát v histórii postúpia do ligovej fázy Ligy majstrov. Proti je dánsky Midtjylland. Súper je aj napriek remíze 1:1 z prvého zápasu považovaný za favorita.

Midtjylland začal v 2. predkole, v ktorom najskôr vyradil outsidera UE Santa Coloma z Andorry (3:0, 1:0) a v nasledujúcom predkole si poradil s Ferencvárosom Budapešť (2:0, 1:1).

"Bolo by splnením sna dostať sa do Ligy majstrov. Sledoval som ju ako chlapec dlhé roky, takže by to bolo skvelé. Je úžasné, že teraz mám príležitosť urobiť to v Midtjyllande, kde som toľko rokov," povedal odchovanec klubu Oliver Sørensen a pokračoval: "Musíme byť ostrí, keď sa nám naskytnú šance a potrebujeme úsilie od každého. Čaká nás tím s veľkou kvalitou a skúsenosťami."

"Našou úlohou bude udržať plynulosť hry a pokračovať v nej. Máme veľkú rýchlosť a individuálnu kvalitu, ktorá im môže ublížiť. Myslím, že atmosféra je dobrá. Je jasné, že je tu určité napätie, keď ide o zápas s takou dôležitosťou. Zdá sa však, že všetci v tíme majú dobrý pocit," uzavrel 22-ročný stredopoliar, ktorý s výnimkou šiestich zápasov v drese tímu HamKam spojil celú svoju kariéru s Midtjyllandom.

Kouč Thomas Thomasberg získal s tímom v minulej sezóne ligový titul, teraz však túži pridať do svojho životopisu ďalší významný úspech: "Do zápasu ideme s vierou, že môžeme zvíťaziť, namiesto toho, aby sme sa obávali, že môžeme niečo stratiť. Vždy sme hovorili, že pôjdeme za týmto snom, ktorým je dostať sa do Ligy majstrov. Aj keď sme v prvom zápase nedosiahli výsledok, ktorý sme chceli, veríme, že to tu môžeme dotiahnuť do konca s vedomím, že ide o dobrý tím, o čom sme sa presvedčili aj v Herningu."

Priniesť Ligu majstrov na Slovensko a urobiť fanúšikov šťastnými, želá si Barseghjan

"Slovan som videl v dosť zápasoch, sú kompaktní, šikovní v defenzíve a veľa toho nepustia. Počet šancí, ktoré sme si vytvorili, bol vyšší, ako sme očakávali, ale bohužiaľ, efektivita tam nebola a oni mali brankára, ktorý vytiahol niekoľko dobrých zákrokov. Som presvedčený, že v odvete sa nám podarí zopakovať niektoré z týchto vecí. Máme v úmysle ísť do zápasu a útočiť. To je spôsob, akým musíme napredovať. Bude to skvelá kulisa, na ktorú sa tešíme. Najlepším liekom proti tlaku, ktorý budeme zažívať, je streliť nejaké góly," uzavrel.

Slovan Bratislava - Midtjylland (streda, 21:00)