Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Domáca prehra s Portom a pochybnosti o forme. Benfica chce potrápiť milánsky Inter

Lodivod Roger Schmidt na predzápasovej tlačovej konferencii.
Lodivod Roger Schmidt na predzápasovej tlačovej konferencii.Profimedia
Veľmi rýchlo musí Benfica hodiť za hlavu piatkovú ligovú prehru proti Portu a stopercentne sa koncentrovať na jeden z najdôležitejších duelov sezóny - na štvrťfinále Ligy majstrov s Interom Miláno.

Benfica prehrala iba druhý súboj v aktuálnej sezóne, keď prekvapivo nestačila doma Portu, s ktorým prehrala 1:2. Stále má pred svojimi prenasledovateľmi na čele tabuľky sedembodový náskok. Napriek tomu výsledok vyvolal otázky ohľadom prípadnej formy mužstva pred utorkovým prvým štvrťfinále v Lisabone.

"Je to súčasť futbalu. Jednoducho niekedy prehráte. V piatok sme prehrali dôležitý zápas, ale predtým sme mali sériu víťazných súbojov. Vždy sa snažíme využiť trojbodové zápisy pre ďalší rozvoj a rast. Samozrejme, prehry patria k športu a taktiež si z nich viete zobrať niečo pozitívne," uviedol na tlačovej konferencii kormidelník Roger Schmidt.

Prehľad zápasu Benfica - Inter

Jeho zverenci ovládli 23 z 27 ligových duelov. Druhý ročník po sebe sa kvalifikovali medzi najlepšiu osmičku najprestížnejšej klubovej súťaže v Európe.

"Veľmi rýchlo som videl, že môj tím sa opäť teší. Posledných pár dní sme sa sústredili iba na súboj s Interom," dodal nemecký rodák.

Na druhej strane, okulahodiacou formou či pohodou sa nemôže pochváliť ani Inter. Naprieč všetkými súťažami nevyhral už šesť zápasov. Schmidt okamžite zdvihol varovný prst, že na nič podobné sa s mužstvom nesústredi.

"Vo vyraďovacej časti musíte očakávať, že váš súper príde pripravený na najvyššej úrovni. Pre oboch je to veľmi dôležité. Obaja vynaložili množstvo energie, aby sa sem dostali. Musíme vyniknúť individuálnou kvalitou. Potrebujeme podať špičkový výkon," zdôraznil.

V závere 56-ročný kormidelník prezradil, že aj keď Alex Grimaldo vynechal pondelkový tréning, bude k dispozícii. Benfica sa musí zaobísť bez suspendovaného Nicolása Otamendiho a zraneného Dána Alexandra Baha.