Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Donnarumma sa vracia do jamy levovej. Nastúpi na San Sire proti milánskemu AC

Donnarummu nečaká pri jeho návrate na San Siro vrelé privítanie.
Donnarummu nečaká pri jeho návrate na San Siro vrelé privítanie.AFP
Gianluigi Donnarumma (24) sa v utorok nemôže tešiť pri návrate na svoju bývalú pôdu vrúcneho privítania. Fanúšikovia AC Miláno mu jeho odchod z klubu nezabudli. Odvtedy sa stal verejným nepriateľom číslo jeden.

Bolestivá strata

Donnarumma rozzúril milánskych priaznivcov, keď pred vyše dvoma rokmi odišiel ako voľný hráč a sedemnásobný európsky šampión prišiel o vysoký prestupový poplatok za brankára, ktorý bol v tom čase považovaný za jedného z najlepších, ak nie najlepšieho na svete. Miláno takto v posledných sezónach stratilo aj ďalších hráčov, vrátane stredopoliara Francka Kessiého, ale strata brankára bolela najviac.

Taliansky gólman podpísal zmluvu s AC ako 14-ročný. O dva roky neskôr bol v hlavnom tíme a opakovane netajil lásku ku klubu, vďaka čomu fanúšikovia verili, že zostane dlhé roky pevnou súťasťou mužstva tak, ako napríklad Gianluigi Buffon v Juventuse.

Namiesto toho počas niekoľkomesačných rokovaní odmietol ustúpiť z platových požiadavok a odišiel, pričom ho nahradil produkt akadémie PSG Mike Maignan, ktorý bol kľúčový pri zisku prvého titulu Milána za posledných 11 rokov v roku 2022.

Maignanove vynikajúce výkony medzi žrďami však nijako neotupili hnev zo zrady, zatiaľ čo Donnarumma nedokázal presvedčiť fanúšikov v Paríži, kam sa presťahoval po tom, ako sa podieľal na triumfe Talianska na majstrovstvách Európy. "Je to ťažké, ale musíte sa od toho dištancovať," povedal 24-ročný brankár minulý mesiac pre Mediaset, keď hovoril o kritike na svoju osobu.

"Všetci sme ľudia. Samozrejme, čítate veci na sociálnych sieťach, ale musíte sa od toho dištancovať. Chyby sa stávajú, nie sme roboti, ale dôležité je tvrdo pracovať a posúvať sa s tímom dopredu," doplnil.

Miláno je pod tlakom

Donnarumma bol zaplavený bučaním a pískaním pri všetkých troch príležitostiach, keď za posledné dva roky hral na San Sire s Talianskom. Milánski fanúšikovia dávali svoje pocity veľmi jasne najavo a nenechali nikoho na pochybách, akého prijatia sa mu dostane, ak PSG príde do mesta.

Minulý týždeň tvrdí priaznivci Milána naznačili, aké privítanie pripravia Donnarummovi, keď nastúpi na San Sire a na svojej stránke na Instagrame zverejnili obrázok krabíc s materiálom na predzápasové choreo, ktoré bude takmer určite zamerané na 24-ročného gólmana.

Emotívny večer pre milánskych fanúšikov prichádza v čase možnej začínajúcej krízy. Tréner Stefano Pioli s jeho zverencami boli cez víkend vypískaní po prehre prehre 0:1 s Udinese, ktorá ich nechala šesť bodov za vedúcim mestským rivalom Interom.

"Mám všetko, čo potrebujem, aby som odviedol dobrú prácu a ak výsledky neprídu, je to moja chyba," povedal Pioli po sobotňajšej prehre. "Budem pracovať na tom, aby sme sa prezentovali inak, ale nemôžeme predvádzať výkony, aké sme predviedli proti Udinese," zdôraznil.

V Lige majstrov bez streleného gólu

Pioliho tím v milionárskej súťaži ešte neskóroval a od začiatku októbra vyhrala iba raz z ostatných šiestich vystúpení. Trikrát v tomto období ťahal za kratší koniec. V Parku Princov zlyhal rozdielom triedy 0:3.

Napriek tomu, že Miláno je na dne skupiny F, stále sa môže kvalifikovať do osemfinále, keďže ho od druhého Dortmundu, ktorý v utorok hostí Newcastle, delia len dva body.

Aktuálna forma oboch tímov.
Aktuálna forma oboch tímov.Flashscore

Pioliho trápi aj zdravotný stav mužstva. Otázny je štart Thea Hernándeza a pravého krídla Christiana Pulisica, hoci obaja, podľa všetkého, budú fit a nastúpia. Narozdiel od Radeho Kruniča, ktorý je mimo hry so zranením stehna.

Nevýrazné výkony AC v posledných týždňoch, ktoré bude čeliť Kylianovi Mbappému, vyvoláva u fanúšikov obavy, že posledný smiech bude patriť Donnarummovi.

AC Miláno - PSG (utorok, 21:00)