Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dortmund rozobral Celtic, dominantné výhry Barcelony aj Interu. Arsenal zdolal PSG

Aktualizované
Barcelona poľahky zdolala Young Boys.
Barcelona poľahky zdolala Young Boys.AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Futbalisti Sparty Praha remizovali v utorkovom zápase Ligy majstrov na pôde Stuttgartu a získali veľmi cenný bod do tabuľky. Dortmund strelil sedem gólov Celticu, hladko vyhrali aj Barcelona či Inter. Arsenal uspel v šlágri dňa proti PSG.

Stuttgart - Sparta Praha 1:1

Slovenský krídelník nechýbal v zostave Sparty, odohral 81 minút, ale pražský tím čelil silnejšiemu súperovi ako bol Salzburg na jeho pôde, čo sa ukázalo hneď od prvých minút. Stuttgart poslal do vedenia netradične hlavou francúzsky stredopoliar Enzo Millot.

Ten sa presadil v treťom súťažnom stretnutí po sebe. V siedmich dueloch má výbornú bilanciu 5+2. Po polhodine hry dokázal nádhernou strelou z priameho kopu skórovať fínsky futbalista Kaan Kairinen. Ľavou nohou poslal loptu nechytateľne do rohu brány a skóroval aj v druhom stretnutí Ligy majstrov.

Pred 60 tisíc divákmi a vo fantastickej atmosfére sa domáci favorit snažil urobiť všetko pre to, aby strhol vedenie na svoju stranu. Stuttgart bol aktívnejší a mal vyššie držanie lopty, napriek tomu defenzíva českého majstra odolala, vďaka čomu ostáva Sparta v milionárskej súťaži neporazená.

Salzburg - Brest 0:4

Brest je zatiaľ nečakaným, ale príjemným prekvapením hlavnej fázy, keďže priebežne sa nachádza na prvom mieste celkovej tabuľky. Síce odohral dve stretnutia iba ako jeden zo štyroch tímov, ale získal v nich plný počet šiestich bodov. Francúzsky tím je pritom účastníkom niektorej z európskych pohárových súťaží vôbec prvý raz v histórii.

Skvelú formu má africký útočník Abdallah Sima. Bývalá opora pražskej Slavie sa v Salzburgu presadila dvakrát a s celkovo tromi zásahmi je druhý v tabuľke strelcov. Na čele sa nachádza Harry Kane. Raz skórovali Mahdi Camara a Mathias Pereira Lage. Hugo Magnetti pridal ku gólu z predošlého duelu tentoraz asistenciu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Arsenal - PSG 2:0

Slovenský obranca Milan Škriniar bol iba na lavičke PSG, na pozícii stopérov nastúpili kapitán Marquinhos a Pacho. Arsenal sa dostal do vedenia po tom, ako zle vybehol Donnarumma a aktívny Kai Havertz tesne pred ním poslal hlavou loptu do siete. Francúzsky tím inkasoval od štartu minulej sezóny LM už päťkrát hlavou, čo je najviac.

Zakrátko zvýšil skóre strelou z priameho kopu Bukayo Saka. Od štartu minulej sezóny sa pod viac gólov ako tento Angličan (9) podpísali iba Harry Kane (16) a Vinícius (10). Na druhý polčas vybehol zo striedačky obranca Kiwior, bývalý hráč Podbrezovej a Žiliny.

V 64. minúte sa do hry dostal Mikel Merino a zažil svoj debut za Gunners, keďže hneď po letnom príchode sa zranil. Gunners prehrali iba jeden z posledných 46 domácich stretnutí Ligy majstrov, keď otvorili skóre.

Barcelona - Young Boys 5:0

Sedemnásťročný španielsky krídelník Lamine Yamal sa objavil v základnej zostave Barcelony a prekonal tak ďalší tínedžerský rekord. Vo svojej kariére totiž nastúpil od začiatku už do deviateho zápasu LM, čo je vôbec najviac zo všetkých hráčov do 18 rokov. Doterajší rekord držali Jude Bellingham a Warren Zaïre-Emery (8).

Blaugranas od úvodu plnili pozíciu favorita. Do streleckej listiny dvakrát zapísal Robert Lewandowski, išlo o jeho 95. a 96. gól v LM, čím potvrdil tretie miesto za Messim (129) a Ronaldom (140). Stal sa iba druhým hráčom v LM, ktorý po tridsiatke skóroval viac ako 50-krát (52). Ronaldo ich dal odvtedy až 68.

Pridal sa Raphinha, ktorý zaznamenal aj asistenciu na úvodný zásah. Brazílčan má v úvode ročníka v rámci všetkých súťaži na konte už šesť zásahov a dve prihrávky. Iňigo Martínez skóroval za Barcelonu premiérovo, naposledy sa trafil ešte v marci 2023 ako hráč Bilbaa. Taktiež aj asistoval. Bilanciu 1+1 ešte nikdy v kariére nemal.

Leverkusen - AC Miláno 1:0

Leverkusen do istej miery využil aj maródku milánskeho tímu a získal ďalšie tri body, takže v tabuľke má plný počet šiestich. O jediný gól zápasu sa postaral útočník Victor Boniface, asistoval mu Frimpong, pre ktorého to bola už tretia prihrávka v tomto ročníku LM a celkovo štvrtá.

Dortmund - Celtic 7:1

Dortmund zažil fantastický prvý polčas, počas ktorého strelil až päť gólov. Hetrikom sa blysol Karim Adeyemi, strelil ho v rozmedzí 31 minút. Naposledy sa trikrát v jednom stretnutí presadil ešte v decembri 2021, keď bol hráčom Salzburgu. Stal sa druhým Nemcom s hetrikom v LM počas prvého polčasu.

V roku 2011 to proti Neapolu dokázal Mario Gomez z Bayernu. Borussia mala k dispozícii aj dva pokutové kopy, premenili ich najskôr Can a potom Serhou Guirassy, ktorý sa po zmene strán trafil aj druhý raz. Za hostí skóroval japonský útočník Daizen Maeda, presadil sa v každom z posledných troch zápasov.

Sedmičku skompletizoval NmechaCeltic je prvým britským tímom, ktorý inkasoval päťkrát v prvom polčase v pohárovej Európe od sezóny 1997/98, keď v Pohári víťazov pohárov dostal Cwmbran Town takýto počet zásahov od Progresulu.

Inter - Crvena Zvezda 4:0

Hakan Çalhanoglu sa stal prvým hráčom Interu, ktorý skóroval strelou z priameho kopu od apríla 2010, keď to proti CSKA Moskva dokázal Wesley Sneijder. Turek sa v Lige majstrov presadil jubilejný desiaty raz. Lautaro Martínez sa stal druhým hráčom s gólom za Inter v aspoň šiestich ročníkoch LM, napodobnil Julia Cruza.

Milánsky tím splnil pozíciu favorita a pohodlne si dokráčal po tri body. Na San Sire neprehral už desať z ostatných štrnástich duelov v Lige majstrov.

Slovan Bratislava - Manchester City 0:4

Zápasu sme sa detailne venovali v samostatnom článku.

Ďalší výsledok:

PSV Eindhoven - Sporting 1:1