Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fantastická cesta v LM, ale vo vnútri mám trochu prázdno, vraví Terzič po finálovej prehre

Dortmund sa opäť nedočkal finálového úspechu.
Dortmund sa opäť nedočkal finálového úspechu.Reuters
Tréner Borussie Dortmund Edin Terzič (41) a jeho mužstvo zaplatili najvyššiu cenu za to, že hráči nevyužili svoje gólové šance proti favoritovi z Realu Madrid. Celok z Bundesligy podľahol vo finále LM španielskemu majstrovi, druhú trofej v tejto súťaži tak nepridal.

Dortmund si v prvom polčase finálovej bitky vytvoril značný herný tlak, premrhal však niekoľko dobrých príležitostí na skórovanie a následne pykal. V 74. minúte otvoril gólový účet Carvajal, o pár minút naňho nadviazal Vinícius Júnior a madridský Real sa tak tešil z 15. koruny pre európskeho kráľa futbalu.

"Neukázali sme dostatočnú efektivitu, aby sme skórovali. Musíme sa z toho poučiť," povedal novinárom na úvod viditeľne skleslý Terzič. Borussia sa dostala do svojho prvého finále Ligy majstrov od roku 2013, keď takisto vo Wembley prehrala s Bayernom.

Dortmund - Real Madrid 0:2

Hráči nemeckého mužstva zo seba vydali všetko, rovnako ako ich neuveriteľní fanúšikovia. "Som hrdý, to je moja prvá myšlienka. Do Londýna sme priviedli takmer 100 000 ľudí a všetci verili, že to dokážeme. Tento rok to bola fantastická cesta v Lige majstrov, ale ak mám byť úprimný, vo vnútri mám trochu prázdno. Bola to skvelá príležitosť vyhrať, bohužiaľ, nepodarilo sa nám to," uviedol kouč.

Generálny riaditeľ Dortmundu Hans-Joachim Wätzke neskrýval sklamanie: "Zvládli sme to dobre, v prvom polčase sme mali ísť do vedenia, ale potom sme sa trochu unavili a súper bol ľadovo chladný, keď dal gól. Vedeli sme, čo dokážeme. Sme radi, že sme tu boli, ale keď dominujete v zápase a máte takéto šance a potom prehráte, tak je to veľmi smutné."

Terzič ešte poslal priaznivcom Borussie pozitívny odkaz. "Ďakujem vám za vieru. Nedovoľte, aby sa vás zmocnili pochybnosti. Odrazíme sa a poučíme sa z toho," uzavrel.