Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fantastická premiéra Takáča, som hrdý na mužstvo. Doma musíme vyhrať, hodnotí Weiss

Tréner Weiss je s remízou 1:1, po heroickom výkone svojich hráčov, spokojný.
Tréner Weiss je s remízou 1:1, po heroickom výkone svojich hráčov, spokojný.TASR
Nikéligový majster má za sebou úvodný súboj 2. predkola Ligy majstrov. Proti slovinskému majstrovi Celje remizoval 1:1. Do odvety si zverenci Vladimíra Weissa st. (59) vezú postupový výsledok, keďže od 30. minúty hrali bez vylúčeného Kyriakosa Savvidisa (29). Šéf lavičky hodnotil stretnutie pri mikrofóne Športu STVR.

Celje - Slovan Bratislava 1:1

Belasí nevstúpili do zápasu vôbec dobre. Súperovi dovolili už v siedmej minúte skórovať, keď sa z priameho kopu presadil Bobičanec"Vzhľadom na priebeh musíme s remízou spokojní. Začali sme zle v prechodovej fáze, nastúpili sme vzadu s trojicou, čo nebolo ideálne. Súpero bol na to pripravený, posielal lopty za našu obranu. Čakali sme to, ale nezachytávali ich," začal hodnotiť stretnutie Vladimír Weiss starší pre Šport STVR.

Priamemu kopu predchádzal faul brankára Dominika Takáča, ktorý debutoval v bráne bratislavského Slovana. Napriek prvému zaváhaniu sa predviedol v ďalších minútach ako kľúčová opora. Najmä v samom závere vytiahol dva dôležité zákroky, vďaka ktorým Celje neskórovalo. 

"Takáč sa predviedol v dobrom svetle. Podržal nás, aj keď prvý gól možno mohol chytiť, ale ok. Bol otrasený z gólu, ale asi tam niekto vyskočil v múre. Musím si to ešte zanalyzovať. Skvelo nás podržal pri strelách domácich zo strednej vzdialenosti, tú majú kvalitnú," pokračoval šéf belasej lavičky. 

Priamy kop, z ktorého Takáč inkasoval úvodný zásah.
Priamy kop, z ktorého Takáč inkasoval úvodný zásah.TASR

Jeho mužstvo však prehrávalo iba štyri minúty. Prakticky okamžite zareagovalo peknou, kombinačnou akciou. Na jej konci bola efektná pätička Weissa mladšieho a zakončenie zblízka z kopačky Strelca"Vrchná trojica hrala výborne, Vlado, Robo aj Strelo. Doteraz pracoval pre tím, vytváral šance. Povedal som mu, že už musí dať gól aj on. Dal ho po peknej Vladovej akcii. Rýchlo sme zvrátili nepriaznivý vývoj, čo bolo dôležité," reagoval na vyrovnanie 59-ročný kormidelník.

Napriek rýchlemu vyrovnaniu prišla rana. S naplnením polhodiny hry videl červenú kartu defenzívny štít Kyriakos Savvidis. Po tvrdom faule, keď sa snažil získať loptu, sa po kontrole systémom VAR porúčal predčasne pod sprchy. Slovan však oslabenie o jedného muža viac ako hodinu zvládol. 

"Museli sme bojovať, takticky to hrať. Domáci mali šance, ale na to je brankár, aby nás podržal. Takáč má za sebou fantastickú premiéru, je to pre neho dôležité. Remíza je za daného stavu dobrá. Doma musíme vyhrať," uviedol jasne Vladimír Weiss mikrofónu Športu STVR. 

Najzaujímavejšie štatistiky duelu.
Najzaujímavejšie štatistiky duelu.Flashscore

Odveta s Celje je na programe o týždeň v utorok na Tehelnom poli od 20:30. Ešte predtým vstúpia belasí do nového ročníka Niké ligy. V sobotu cestujú na trávnik Zlatých Moraviec, kde má azyl nováčik najvyššej súťaže Komárno"V sobotu budú hrať tí, ktorí dnes nenastúpili. Čaká nás dlhá cesta. Celje vie hrať futbal, hrali sme v oslabení, čo nás stálo veľa síl."

"Výborne sme to zvládli. Po červenej karte, pri tomto stave, som ťažko veril, že to ubránime. Chýbal nám defenzívny štít, posunul som tam Bajriča. Som hrdý, že mužstvo dalo do toho všetko. Takto sa hrá za klub," uzavrel hlavný lodivod Slovana.