Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finále Ligy majstrov bude pod taktovkou skúseného Poliaka Szymona Marciniaka

Bruno Henriques
Szymon Marciniak bude opäť rozhodovať duel Manchestru City.
Szymon Marciniak bude opäť rozhodovať duel Manchestru City.AFP
UEFA v pondelok oznámila rozhodcovské tímy pre finále európskych zápasov. Hlavným mužom, na ktorého sa budú upierať oči v Istanbule, bude poľský rozhodca Marciniak (42).

Szymon Marciniak po tom, čo viedol finále MS 2022, uzavrie sezónu opäť na najvyššej úrovni. UEFA vybrala Poliaka na riadenie finále Ligy majstrov medzi Manchestrom City a Interom. Bude to jeho deviaty zápas v tomto ročníku v najlepšej klubovej súťaži v Európe. Naposledy viedol odvetný duel semifinále medzi "Citizens" a Realom Madrid.

Nejde o žiadneho neznámeho rozhodcu. Skúsený arbiter takmer skončil s kariérou, keď rok a pol po covide bojoval s nepravidelným tlkotom srdca. Musel vynechať EURO 2020. Vrátil sa pred rokom. Často ho označujú za kópiu legendárneho Collinu.

V Budapešti Angličan, v Prahe Španiel

Angličan Anthony Taylor bude rozhodovať finále Európskej ligy medzi Rímom a Sevillou. Vracia sa do Budapešti, kde rozhodoval posledné finále európskej súťaže: Superpohár 2020 medzi Bayernom a práve Andalúzanmi.

V Konferenčnej lige dostal možnosť pískať pražský finálový súboj Carlos del Cerro Grande. Vo veku 47 rokov bude španielsky rozhodca debutovať v európskom finále. Čaká ho Fiorentina s West Hamom.

Napokon, waleská rozhodkyňa Cheryl Fosterová bude riadiť finále ženskej Ligy majstrov medzi Barcelonou a Wolfsburgom. Vo veku 42 rokov to bude jej debut na tejto úrovni.