Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 1. kola Ligy majstrov: Mníchovskú dominanciu doplnil skvelý Wirtz

Wirtz sa stal najlepšie hodnoteným hráčom prvého kola Ligy majstrov.
Wirtz sa stal najlepšie hodnoteným hráčom prvého kola Ligy majstrov.Marcel van Dorst / DeFodi Images / Shutterstock Editorial / Profimedia / Flashscore
Liga majstrov sa počas týždňa vrátila, ale už v novom formáte. Počas úvodného kola dominovali hlavne hráči Bayernu Mníchov, ktorých v ideálnej zostave podľa Flashscore doplnili predovšetkým ďalší futbalisti z nemeckých tímov.
Takto vyzerá najlepšia zostava úvodného kola Ligy majstrov podľa Flashscore.
Takto vyzerá najlepšia zostava úvodného kola Ligy majstrov podľa Flashscore.Flashscore

Brankár

Gregor Kobel (Borussia Dortmund) 7,8

Švajčiarsky brankár pomaly ale isto rastie medzi najlepších na svete. Dvadsaťšesťročný gólman v zápase proti belgickému tímu Club Bruggy udržal čisté konto a predviedol päť úspešných zákrokov.

Obrancovia

Joshua Kimmich (Bayern Mníchov) 8,5

Kapitán Bayernu sa pri dominantnej výhre proti Dinamu Záhreb (9:2) blysol tromi asistenciami. Po novom bude nosiť kapitánsku pásku aj v národnom tíme a jeho všestrannosť je snom pre každého trénera, keďže dokáže podávať skvelé výkony ako na pravej strane defenzívy, tak aj v strede poľa.

Antonio Rüdiger (Real Madrid) 8,0

Obhajca titulu sa v prvom polčase trápil a Stuttgart bol lepším tímom. Real Madrid však podržal brankár Courtois, takisto defenzíva a nakoniec to bol práve stopér Rüdiger, ktorý víťazným gólom rozhodol o troch bodoch pre biely balet.

Liam Scales (Celtic) 8,6

V zápase proti Slovanu Bratislava sa stal po trinástich rokoch prvým írskym hráčom, ktorý skóroval v hlavnej fáze Ligy majstrov. Obranca po sedemnástich minútach otváral skóre stretnutia v Celtic Parku a nakoniec sa tešil z hladkého víťazstva 5:1.

Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen) 8,4

Grimaldo je oveľa viac, ako len typický krajný obranca. Smerom dopredu je neustále nebezpečný a za jeho štatistiky by sa nehanbil ani nejeden útočník. Potvrdil to aj na ihrisku Feyenoordu, kde zľava podporoval útok a po jednom presnom centri na jeho osobu aj skóroval.

Stredopoliari

Nicolas González (Juventus) 9,0

Argentínsky futbalista Juventusu debutoval v Lige majstrov a okamžite sa stal hlavnou hviezdou, pretože strelil gól a pridal takisto asistenciu. Stará dáma aj jeho veľkou zásluhou zdolala PSV Eindhoven a mohla byť veľmi spokojná.

Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) 9,8

Najvyššiu známku získal mladý kreatívny stredopoliar, ktorý sa postupom času môže stať výrazným ašpirantom na zisk Zlatej lopty. Je prvým Nemcom, ktorý v milionárskej súťaži strelil pri debute dva góly a režíroval hladkú výhru Leverkusenu na pôde Feyenoordu.

Jamal Musiala (Bayern Mníchov) 8,9

Fakt, že Musiala sa nedostal do konečného zoznamu hráčov nominovaných na Zlatú loptu, sa vzhľadom na jeho formu jednoducho nedá vysvetliť. Nemecký mladík predvádza úžasné výkony a rozhodne musí byť medzi tridsiatkou najlepších futbalistov súčasnosti. S loptou na nohe dokáže skvostné veci, o čom sa naplno presvedčilo aj Dinamo.

Útočníci

Michael Olise (Bayern Mníchov) 9,3

Po príchode z Crystal Palace zažíva výborný úvod pôsobenia v Bavorsku. Napriek konkurencii si veľmi rýchlo našiel miesto v zostave Bayernu a proti chorvátskemu tímu dvakrát skóroval. Zdá sa, že v tejto forme je pre mužstvo platnejší ako Sané, Coman či Tel.

Harry Kane (Bayern Mníchov) 9,4

Kane sa stal najlepším anglickým strelcom v Lige majstrov, preskočil Rooneyho a zažil štvorgólový večer. Navyše dal penaltový hetrik, čo sa v milionárskej súťaži ešte nikdy nikomu nepodarilo. Po predošlých troch góloch do siete Kielu je doslova na nezastavenie.

Jamie Gittens (Borussia Dortmund) 9,7

Táto sezóna má byť pre mladého anglického krídelníka prelomová, čo potvrdzuje od úplného začiatku. Do zápasu na pôde Brúg naskočil ako náhradník, napriek tomu strelil dva góly a rozhodol o víťazstve Dortmundu. Stačilo mu na to 23 minút.